Wednesday, February 3, 2010

Wedding Ariff & Myza - Perjalanan ke Bandar Keris KT

29/01/2010 (Jumaat) - Ni kira n3 dah expired la.... hehhe... ni semua gara2 kehilangan cable camera la...hihihi...so baru sekarang baru boleh upload....

Hari Jumaat tu plan nak ambik half day jer tapi akhirnya cuti sehari penuh... hihi... walau cuti tapi banyak benor xtvt yang dibuat. Pagi2 lepas anak2 gi sekolah Mummy sambung lagi xtvt buat kek pelangi petang tu. Malam tadi kan baru sempat buat dua buku kek jer, mana nak cukup kan... Lepas buat kek terus mandi (hah... baru nak mandi???? memang sah kek tu ada rasa masin2 sikit...hahahahah). Start enjin gi ke K4 Balakong... bukan nak g shopping kat K4 pun tapi nak p beli baju kat 1st-Lady.... pilih cuba pilih cuba...siap dapat baju kurung selai, blouse selai dan seluar palazo selai... pas tu pusing2 nak cari dress untuk anak dara pulak....dah penat nak pusing finally dapat selia yang berkenan... sempat capai baju sepasang utk Dafiy gak, untuk Daniel & Danish sorry yer Mummy tak sempat nak belikan...untuk Daddy??? Alah Daddy pakai jer la baju g opis or t'shirt golf Daddy tu yer...hahahaha

Balik dari K4 gi pusing hala ke bakery shop kat sek 9 bbbangi pulak, nak pi beli bekas kek ngan choc. Klu tak mana Mummy nak letak bendalah tu semua, tak kan nak riba kut...hehhhe....kul 3pm baru sampai rumah....penatttttttt....solat dan zzzzzzzzzzz.....kul 5pm bangun dan kemas baju...


 
Ni lah baju last minute shopping.....

  
Choc untuk makan2 kat rumah Kak Long...

 
Choc utk adik beradik bawak balik dan kek pelangi petang...

 
Hah ngko...penuh satu bonet... Daddy cam biasa la pot pet pot pet ... tengok barang2 banyak sangat... alah bukan nak kena pikul pun...hhehe

Mummy bertolak lepas maghrib dalam pukul 8. Sebab siang dah penat so masuk kereta je Mummy dah senoneng nak zzzzzzzzzz jer... Mummy suruh Daddy singgah kat R&R Ayer Keroh utk dinner sbb masing2 tak makan lagi. Rasa baru jer nak lelapkan mata dah sampai ke Ayer Keroh....anak2 semua dah tidor. So lastnya Mummy ngan Dania jer gi makan. Start dari Ayer Keroh ni lah mummy ngan Daddy pass stereng kereta kat setiap hentian...hehhe...ngantuk beb... rasanya kat semua R&R kami singgah tu tak masuk lagi hentian sebelah... bila dua2 dah ngantuk sangat ... tidor dulu la....Lan dan Mama Miraki dah dua tiga kali call dan sms tanya Mummy dah sampai mana...

Suasana suram kat hentian sebelah kul 12.30 am... nak p toilet pun takut...

Suasana suram dan seram kat hentian sebelah kul 12.30am

Alhamdulillah selepas cukup berhenti kat 7 hentian akhirnya kami selamat sampai kat rumah Kak Long pukul 1.45 am. Masa tu rumah Kak Long terang benderang lagi. Si Harith & Shafiq masih main2 kat porch. Mek pun baru tidor2 ayam jer...so kira Mummy jadi family ke-3 sampai kat rumah Kak Long selepas family Mek dan Yin... sembang lebihkurang ngan Kak Long dan minum teh-o panas...terus zzzz..... gossip pun tak lagi sebab naksimpat untuk esoknye lagi pun korum tak cukup mana boleh nak bersidang....heheh....good niteeeeeeeeeee.....bersambung....

No comments:

Post a Comment