Friday, February 26, 2010

Happy 7th Birthday Adam Danish

HAPPY 7th BIRTH DAY
ADAM DANISH

Homemade strawberry cake for birthday boy...

26/02/2010 (Jumaat) - Esok (27/02/2010) anak kedua Mummy, Adam Danish sambut ulang tahun yang ke-7. Tahun ni ulangtahun Danish kami sambut awal seharai sama dengan sambutan Maulidul Rasul. Semoga Daish mendapat keberkatan berganda. Tak sempat nak buat apa2 celebration lagi pun. Lagipun pagi ni Mummy dan anak2 nak balik kampung dan Daddy ada pulak business trip ke Bangkok, so most propobly kami celebrate minggu depan bila Daddy balik. Sabar ya Danish.

Adam itu Nama Nabi dan Danish tu ertinya bijaksana. Semoga Adam Danish anak Mummy & Daddy ni menjadi insan yang berakhlak mulia dan bijaksana. Menjadi anak yang berguna dan mendapat keberkatan dan kesenangan hidup di dunia dan akhirat. Mummy & Daddy will always love you.

So hari ni sekadar potong kek yang Mummy buat malam tadi jer. Nanti minggu depan kita gi makan kat luar ya Danish. Sabar tau. Hadiah Danish dia dah dapat masa birthday Daniel. Beli hadiah yang sama jer, kalau tak nanti dia orang gaduh.

 
 
Birthday boy in action...

 
Sayang Danish...

 
Tiuppppppp and make yr wish.... PSP PSP PSP (ntah bila Mummy & Daddy nak belikan...)

 
Posing2 dulu sebelum kek dipotong...

 
Kiri - Danny : Lambat betul la si Angah ni nak potong kek, masa besday Along dia yang tak sabar...
Kanan - Dania : Nanti besday Dania nak suruh Mummy buat kek lagi besar dari kek Angah ni...nampak cam sedap je kek ni.. tapi kek strawberry tu kan pink .. Angah lelaki mana boleh kek pink....

 
Sedapnya stoberi ni... Mummy petik kat farmville Mummy ke?

 
Ngup...ngup...


 
Sayang Mummy & Daddy

Sweet moment....


...Daddy nanti balik dari Bangkok jangan lupa beli present Danish tau...beria2 si Danish pesan kat Daddy b4 Daddy pegi.

 
Kek yang dah selamat dipotong, ni Mummy nak cerita kat u all ni tau, pstt! cam biasa la jangan bagi tau orang lain tau... Mummy rasakan kek ni tersangatlah sedapnyeeeee....nyum...nyum...nyum.... hahahhaha .... tp daddy & anak2 kata memang sedap...terasa betul strawberry dia.... rasa masam sikit mengimbangi rasa manis...wow mabeles.... dan si Danny complaint kenapa masa besday dia Mummy tak buat cake macam ni....emmm nanti tahun depan Mummy buat kek stawberry untuk besday Danny ye...(dlm hati kata masa tu Mummy nak makan kek choc so Mummy buat le utk Danny kek choc)

7th birthday card for Danish... bday card dari umur setahun sampai sekarang Mummy simpan dalam kotak khas, nanti bila dia orang dah pandai simpan dan menghargai barang pemberian baru Mummy bagi semua kad tu pada dia.

Sapa yang sampai kampung awal mungkin dapat rasa kek ni...so kalau nak rasa baliklah awal2 sikit... tinggal sikit jer ni sebab dah bagi kat jiran tetanga sikit...

N3 ni dibuat masa Mummy tengah goreng ayam nak bawak bekal, plan nak masak kicap ayam ngan hati ayam goreng kunyit jer la...

3 comments:

  1. Selamat menyambut ulang tahun khas untuk Danish...Moga2 Allah sentiasa memelihara kamu.

    ReplyDelete
  2. Lain sikit muka danish dengan adik beradik yg lain kan.Hansome danish ni bila dah besar.

    Nadia.

    ReplyDelete
  3. MSOM - Tima kasih uncle MSOM (on behalf si Danish la ni...)

    Anonymous Nadia - Ada anak dara sebaya Danish tak? Boleh ambik no dulu....hehehhe

    ReplyDelete