Wednesday, February 3, 2010

Wedding Ariff & Myza - Menu

Kita tengok apa yang Kak Long sediakan untuk para tetamu. Macam2 ada... main menu nasi briani, ayam masak merah, daging masak briani, dalca, nenas masak percik, bubur pulut hitam, limau, kek gula hangus, kek lapis dan ntah apa2 lagi sampai ada yang terlupa Mummy nak snap gambar. Selain dari tu air dari 9 gunung... hehehe...

Menu Kenduri

 
 
 
 
Kiri - Bubur pulut hitam ni ada cerita sendiri. Bubur ni jiran Kak Long yang tolong masakkan. Malam Ahad tu dia dah rebus pulut so pagi tinggal nak tambah santan je. Tapi pagi tu suami dia meninggal dunia cancer hati. Untuk 'Ibu' dan keluarga takziah dan semoga tabah.
Kanan - Air dari '9 gunung'... sapa ada penyakit gatal2 (bukan mengatal yer!!!) kalau minum salah satu air ni sure hilang penyakit tu...heheh

 
Tengok ni bukti bergambar yang Mummy ni tolong 'rewang'... masa cendok nasi tu dah macam sauna la pulak... berasap2...

 
Yeye...beli air tak payah bayar... walau bermacam jenis air Mummy cuma ambik air tembikai dan asam boi je...

 
Kiri - OK makanan dah siap susun...kita posing dulu yer sebelum tukar baju
Kanan - Apa kena ngan Mama Shasha ni??? Ooooo rupanya dia kompius dan sampai pening kepala sebab tak tau nak makan yang mana satu dulu... tibai jer la semua..

Menu Pengantin

  
Sayur campur dan udang goreng tepong...kali ni udang melengkor jer yer tak de udang panjat nenas...mungkin spesis udang malas ni....

 
Siakap sweet sour dan telur burung panjat nenas...oh sudah tukar ka...udang panjat nenas dah jadi telur burung panjat nenas pulak...

 
Wedding cake & mix fruits...

1 comment:

  1. aduh lapar perut aku nampak lauk pauk yang sedap2, tengok macam2 air tetiba rasa haus walaupun pagi lagi

    ReplyDelete