Tuesday, February 23, 2010

Young blogger!


Yeyeye...Mummy gi hantar Along & Angah g tution, bolehlah Dafiy main komputer Mummy. Kalau tak dia orang tak bagi pun Dafiy main, Dafiy baru nak duduk kat kerusi tu dia orang dah angkat Dafiy turun. Kesiankan Dafiy. Emm dah dapat komputer ni apa Dafiy nak buat ek. Main games? Harvest tanaman Mummy atau update blog Mummy? Oklah Dafiy nak buat n3 baru dalam blog Mummy la...tapi nak cerita pasa apa yer....fikir...fikir...fikir...twink* twink* ok dapat dah idea...

Hari Isnin lepas Mummy & Daddy bawak Dafiy gi kedai gunting rambut sebab Mummy kata rambut Dafiy dah boleh ikat. Ni first time Dafiy nak potong rambut kat kedai. Selalu tu Daddy yang gunting jer (emm kadang2 to senget benget...malu lah Dafiy kalau awek2s nampak rambut Dafiy senget...pst jangan bagitau Daddy tau, nanti Daddy marah Dafiy).

 
Tengoklah panjangkan rambut Dafiy... walaupun first time tapi Dafiy tak menangis pun...baik kan Dafiy?

 
Cepatlah sikit uncle, Dafiy dah gatal ni....rimas la pakai kain sarung ni...

 
Nasib baik dah nak siap...

 
Eh uncle ni dah pusingkan kepala Dafiy cam dia buat kat Daddy ke? Tak nakkkkkk sakit...ah nasib baik uncle tu cuma sapu rambut yang melekat kat dagu...lega...

 
Ni la rambut baru Dafiy.....senyummmm...

 
Rambut dah potong pendek, Dafiy nak gi takel aweks2 kat taman la...pinjam sa spec hitam Mummy biar nampak lagi hensemla...


Alamak Mummy dah  balik tu, Dafiy chow dulu la yer... Dafiy nak pura2 tidur...chow cin chow...

6 comments:

  1. Alahai Dafiy .....mesti besar jadi PM ni....!

    ReplyDelete
  2. Mudah2an masin mulut MSOM

    ReplyDelete
  3. nak pi tunjuk kt Shashal la pic ni biar dia berani sikit gunting kt salon mcm Dafiy ni... baru la macho...kan Dafiy??

    ReplyDelete
  4. Amir dah biasa guntung rambut....setiao 3 bullan bawak dia gi gunting rambut....dia suka...sebab ada cermin besar...hehehe..ni pun rambut dia dah panjang gak ni....esok kot gi lah gunting

    ReplyDelete
  5. ensemnya Dafy dah gunting rambut sekali pandang cam Farouk pelakun yg mengacara Warung kita. ala Farouk anak mami tu...

    ReplyDelete
  6. MSOM - Project Manager or Prime Minister? Amin...Yang penting dia menjadi anak yang soleh.

    SAM73 - Kalau Daddy dia yang guntingkan rambut Dafiy lagi lasak, ni potong kat kedai elok je dia duduk....

    Anonymous - tang mana cam Farouk tu, rasanya masa mengandungkan Dafiy tak de le mummy ni menghadap cerita Mami Jarum jer...hihihi

    ReplyDelete