Tuesday, February 23, 2010

Belon & Paku

22/02/2010 (Isnin) - Kenapa ek n3 Mummy ni belon dan paku?
  1. Mummy dah siap2 tiub belon untuk buat birthday party anak2 ke?
  2. Or start beli paku nak renovate rumah pulak???
Jawapan:
  1. Date tak set lagi but sometime in March la...
  2. Renovate rumah??? Rasanya tidak dalam masa terdekat ni....
Eh! Tajuk n3 belon dan paku tetiba ada lukisan la pulak. Apa ke hal ni? Apa2 pun cantik kan lukisan ni. Murid2 dengan menggunakan 200 perkataan buatkan karangan berdasarkan gambar di atas. Hantar pagi esok ye.

 
Eh! Ini pun lukisan gak. Mummy ni dah tukar profession jadi cikgu lukisan ke, habislah Cikgu Yin kita...
 
Sebenarnya hari ni Mummy hantar staff Mummy ke softskill training. Ya la asyik2 hantar ke teknikal training so hari ni hantar dia orang ke training yang santai2 dan merehatkan minda. Tak de la nak kena berfikir sampai berkerut2 dahi...takut nanti dia orang semakin la b***k.
 
Lukisan2 ni adalah sebahagian daripada aktiviti dalam training ni. Mummy panggil trainer jer dan training ni buat kat office. Jimat sikit...heheheh. Mummy joint sikit2 jer xtvt ni sebab dah pernah attend the same training.

 
Bincang...bincang....dan present....
 
 
Eh! Training apa ni ada main2 tiup belon...hahah....Ok xtvt untuk u all para reader perlu cuba, tiub sebiji belon dan ikat ketat. Ambik sebiji lidi sate yang tersangatlah tajamnya dan cuba masukkan sudu sate tu ke dalam belon tanpa memecahkan belon tersebut....Mummy berjaya buat yer xtvt ni... ok sapa yang berjaya buat let me know dan explain camana u all buat. Ada special present menanti....
 
 
La ni paku2 pulak nak buat apa. Buat stable kuda ke? Xtvt seterusnya ambik 12 batang paku dan susun 12 batang paku tu di atas paku yang sebatang tu. Semua 12 batang paku tak boleh jejak ke dasar yer tak boleh guna gam, tali, dawai dan yang sewaktu dengannya....sapa berjaya snap gambar dan bagi kat Mummy yer....nanti Mummy bagi hadiah gak....heheh
 
Kalau kita fikir apa logik dan kaitan belon dan paku dalam training bukan nak belajar bertukang kan. Nampak cam main2 jer kan training ni tapi banyak perkara tersirat dan pelajaran yang boleh diperolehi. Untuk sesi petang trianing ni Mummy tak joint sebab gi servis badan.

Untuk staffs Mummy yang atend training ni (klu dia org baca la...), manfaatkan training yang dihadiri, walaupun training tu nampak macam main2 tapi sebenarnya banyak yang tersirat di sebalik setiap aktiviti yang dijalankan.

8 comments:

  1. Paku yang panjang tu kalau kita cucuk pada tengkuk pontianak... pontianak tersebut akan jadi perempuan jelita... dan pucuk paku tu kalau kita masak tumis sedap agaknya?

    ReplyDelete
  2. Ok Yin itu perihal paku, belon pulak apa kesahnya

    ReplyDelete
  3. belon pulak..kalau kita makan pucukpaku banyak2 perut kita akan membesar seperti belon....hah itulah kaitan belon dan paku yea...

    ReplyDelete
  4. ya..ya cik kiah setuju...paku dan belon..kedua-dua ada jual kat kedai basikal....

    ReplyDelete
  5. Anonymous - Selain kat kedai basikal, kat kedai emas pun ada paku dan belon ni....tak caya cuba g kedai emas!!! Dah alang2 pegi kedai emas tu kirim emas sekilo dua yer, nanti balik kg bagi.

    ReplyDelete
  6. kbetulan aku ada kat kedai emas ni,nak beli sikit aja dia tak ada duit tukar lak, ko nak kirim brapa kilo....

    ReplyDelete
  7. c. gee, ayu penah buat yang paku tu masa kursus. puyela xcited sampaikan nak ketenangan ktorg sume gi try wat kt luar dewan.. mmg kelakar betul. alih2 senang je wat dia.. kat meja pun boleh..

    ReplyDelete
  8. Ayu - Anonymous : Mmg kelakar kan punye le kita memulun maut nak susun paku tu rupanya senang je solution dia...hehhe...

    ReplyDelete