Wednesday, February 3, 2010

Wedding Ariff & Myza - Persiapan Akhir

30/01/2010 (Sabtu) - Penat punye pasal pukul 6.45 am baru terjaga... menu breakfast nasi goreng kampung oleh Chef Tanty (lulus QA oleh Yin... orang rasa sesudu jer tapi Yin rasa sesenduk...hehhehe), sambal udang & nugget. Kuih pun ada perlbagai karipap, pulut panggang dan koci pulut hitam. Air kopi , teh-o dan teh.

 
Kiri - Tengok tu rajin anak & menantu Kak Long tolong kat dapor
Kanan - Antara menu utk breakfast

Lepas breakfast tolong siapkan goodies bag utk tamu dan siapkan bunga pahar... Mummy la jadi mastermind....heheh...manalah si Mama Miraki ni janji kul 6am nak bertolak dari rumah Som. Ni dah kul 10am tak nampak batang hidung pun...janji palsu betul...


 
Telor rebus di tiap penjuru... mana dia orang ni tak sampai2...kesian Mummy ngan Dania, dua org jer buat kerja...hiihih

 
Manalah orang lain ni, dah siap bunga pahar Mummy tak de sapa nak tolong. Banyak lagi ni telor tak masuk dlm bekas lagi...

Kul 10.30am baru family Mama Miraki sampai...

 
Kiri - Sampai2 bukan nak tolong tapi nak jadi puan director jer... tengok tu bercekak pinggang je
Kanan - Bila Mummy dah marah dia tu barulah dia pura2 tolong...isi sebiji telor dalam bekas dekat 30 minit.. pas tu tengok org buat kerja jer..

 
Kiri - Hah, klu posing tak mau kalah pulakkan...
Kanan - Mek, kau nak tolong ke nak amik gambar jer!!!

My big brother yg selalu complaint gambar dia tak de dlm blog Mummy dan Mama Miraki...hihih... puas hati dah?? Besar punya gambar ni...

Lepas tu family Kak Noor dan family Kak Lah. Last sekali sampai family Kak Mah.

 
Pelamin dan meja utama pengantin sedia menunggu hari langsung....theme color hitam putih (cam berkabung pulak)

No comments:

Post a Comment