Saturday, January 7, 2012

Yang ringkas2 sajer!

Selamat petang semu.... terajin pulak Mummy hari ni buat 2-3 N3 dihujung minggu ni. Dah tak de kerja ker Mummy ni???? Hihii... hari ni kan panas terik so kain kat ampai pukul 11 dah kering, so Mummy terus angkat lipat dan iron, semua siap. Tinggal nak masukkan dalam almari baju masing2 je. So sebelah petang ni memang xtvt santai2 je kat rumah, plan nak bawak anak2 swimming dan nak gi beli barang2 dapor kat Tesco pun terbantut sebab cuaca panas sangat... lepas maghrib la baru nak ke Tesco.

Uols minum apa petang ni? Mama Miraki tengah makan kuih bom goreng kut. Jom layan apa Mummy makan petang2 cam ni...

Roti jala + kuah durian dan apam gula merah

Apam gula merah ni Mummy buat untuk breakfast, sampai petang masih berbaki sikit so Mummy hangatkan kejap ... so dia gebussss semula la

Saja je buat dua warna... hijau pandan dan kuning kunyit

Apam gula merah tu Mummy memang suka, lagi2 kalau dapat cicah dengan kelapa parut yang agak muda. Roti jala pulak Mummy tak makan, tak suka. Tapi daddy dan anak2 suka so Mummy buatkan la untuk dia orang. Tengok dia orang makan lajuuuuuuuu je.. gamaknya sedap la kut cicah ngan kuah durian.

4 comments:

  1. geram sgt aku tenguk apam ko yg gebussssssssss tu.Roti jala aku tak reti lg makan sbb dia ala2 lempeng

    ReplyDelete
  2. Semua benda yg berkelapa adalah kegemaran saya.. nyum nyum.. sgt menggiurkan.

    ReplyDelete
  3. Mama Janet - betul betul betul roti jalan tu memang cam lempeng... kita pun x suka gak, suka buat je

    MMiraki - apalahi, pi la dapor main2 ngan tepong tu, kejap je siap

    MMirror - memang sedap, lagi2 kalau dapat kelapa parut yang agak muda

    ReplyDelete