Sunday, January 8, 2012

Hari minggu = makan lebih

Ni juadah lunch hari ni... alhamdulillah

Sayur kobis goreng ngan udang. Cukup ke ikan 2 potong je tu? 

Ketam masak lemak cili api dan ayam goreng rempah

Lenguh gak le menyiang hasil tangkapan pagi ni sorang2... harga lauk pauk di Bangi hari ni.. tenggiri batang RM29/kg, ikan parang RM22/kg, ketam RM20/kg, ikan kembung RM15/kg, ikan kerisi RM8.90/kg, ikan kucing Rm8/kg, udang besar RM22/kg, udang sayur putih RM13.50 dan ayam Rm6/kg

Dah siap siang dan cuci, asingkan dalam plastik2 kecik, masuk dalam 'tipuware' besar dan campak dalam esbok

Ha kan dah comel susun kemas2....

3 comments:

  1. Ketam Masak lemak cili api tu my feveret laaa...yummyyyy

    ReplyDelete
  2. aku rasa tumis kobis n udang tu yg dimakan udang je.kobis masuk dalam cik pah

    ReplyDelete
  3. Mama Janet - sedap la sayur kobis tu makan panas2...

    Qaseh - ye memang yummyyyy... ketam goreng kari pun sodap

    ReplyDelete