Friday, January 13, 2012

Cuti Peristiwa

Kalau sekolah ada cuti peristiwa, kakak Mummy YB Bukit Mutiara pun ada cuti perisitiwa (khas untuk lipat kain baju), Mummy pun ada gak cuti peristiwa. Dua hari Mummy ambik cuti peristiwa... peristiwa dia sebab 'menyambut' kedatangan maid baru... Cuti dua hari ni digunakan untuk belajar bahasa Khmer... nasib baik ada online translator boleh gak la Mummy berkomunikasi dengan maid baru selain dari sign language....hihii

Menu lunch hari ni... masak je saki baki lauk pauk dan sayur yang ada dalam esbok Mummy tu. Mummy masak ayam masak sos (cili giling singgal sikit so letak je la chilli  dan tomato sos), goreng udang + kacang panjang dan sup ayam tak cukup sifat (tak ada daun sup). Walaupun menu ala kadar je  anak2 kata 'kan best kalau hari2 Mumyy ada kat rumah, masak'

Ni aktiviti petang semalam, Mummy buat kek labu. 


Semestinya guna resepi Che Mat Gebu

5 comments:

  1. mak oi.. sedaaapnyee!!
    saye suke makan je, x pandai masak.. akak ade buat kelas masak2?

    btw, nk share sikit:

    hi bloggers, jom la singgah dan follow blog saye! I NEED MORE FOLLOWERS!! TQ syg korg!!

    http://diyanamarissa.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. cantiknya kek labu ko.acuannya pun cam buah labu

    ReplyDelete
  3. Kek Labu ni kalau dijual kat Simpang Tiga garenti orang berebut nih....

    ReplyDelete
  4. MS, apa lagi kalau letak kat kedai Abas, gerenti Abas tak nak jual sebab dia nak makan sendiri....hehehe

    ReplyDelete