Wednesday, January 25, 2012

Cuti-cuti CNY - Episod Ternak Kolesterol

Penat berendam dan berenang perut memang lapar gilos.... hajat dihati nak makan nasi briyani Mohd Shah kat foodcoart lepas jambatan Batu Pahat.

Signboard besarrrrrrr


Sementara tunggu nasi sampai makan dulu la otak2 ni... 


Muka kelaparan


Daddy dah siap makan nasi lauk asam pedas ikan sembilan nasi briyani kami tak sampai2 lagi


Licin sebakul otak2 depan budak2 ni


Kiciwa la sikit sebab briyani Mohd Shah dah habis so makan nasi briyani kat kedai lain... huhuh.. nasib baik perut lapar kalau tak sure tak habis...hihih

Lepas makan terus balik ke rumah pusaka. Sambil tu calling2 kakak Mummy si Som tu. Rupanya dia dah sampai kat pekan PS...

Mummy sampai kampung memang langkah 1000 kanan la... Dia orang tengah nak minum petang...so sambung makan lagi. Menu minum petang.... kek2 yang Mummy bawak, pisang goreng. keropok leko, jagung rebus, popia dan buah belinjau rebus

Korang tau tak benda alah kat atas tu. Orang2 kampung Mummy panggil buah ni Gnetum gnemon. Hihihi. Sedap ni direbus... rasa dia lemak2 pahit...


Pasangan teman tapi mesra masak lemak pucuk ubi dan sambal belacan meletopssss

Ayam golek dan ikan masak kicap


Ni bukan sambal goreng kacang peas yer....


Malam lepas dinner we all pasang langsir... almaklumlah nak raya... ko ada?

Kaum bapak gossip kat muka pintu.... cerita pasal Jangan pandang belakang kut...

Malam tu lepas makan sembang2 le... walaupun tak cukup korum gossip tetap jalan. Kali ni 6 dari 9 adik beradik Mummy dapat sama2 balik kampung. Cuma Mama Miraki, Kak Kay dan Kak Long je yang tak dapat balik (Mummy tau mesti dia orang ni tertunggu2 update Mummy dari kg... asyik2 refresh blog Mummy jer menanti2 n3 terbaru....dan yang pasti dia orang jelezzzzzzzzzzzzzzzz sesangat tak dapat balik...hahahhhaha... kesian kat korang kan)

Dan pagi2 aktiviti tetap Mummy pergi cari makanan untuk breakfast la. Pengiring Mummy si Som la...

Suasana pagi yang sangat2 Mummy suka

Malam hujan lebat, so air bertakung sikit kat lopak2... tunggu poject menambak selesai... so kalau korang nak ambik tender menambak laman rumah Mummy hantarlah quotation yer....

RM5 karipap (25 pcs) & RM5 (25pcs karipap) dan keladi sarawak rebus. Kuih2 ni sedap sangat. Kalau lambat memang melepas la. Kuih kasui dia Mummy sangat2 suka tapi dah habis la pulak

Cempedak goreng dan meehoon goreng 'bodoh'. Walaupun bodoh tapi sedappp

Balik kali ni memang aktiviti santai2 je la...so memang melepak je la..


sambung lagi nanti yer... si Dafiy sibuk nak main notebook Mummy la pulak...



3 comments:

  1. mesti gossip korang tak cukup perisa kan...sebab aku x de...ibarat tungku tak cukup kaki lah kan..cuma ada 2 kaki ..mana boleh berdiri...walaupun kayu apai banyak kan..hehehee

    ReplyDelete
  2. ya ampun........agak gelang aku n along tak bukak lg sampai kat kedai makan.

    ReplyDelete
  3. Gnetum gnemon a.k.a buah belinjau kan....?

    ReplyDelete