Tuesday, July 12, 2011

Terapi minda...

Dalam sibuk2 bersilat dan berkungfu kat rumah sebab tak ada bibik Mummy sempat pergi kelas baking dan decorating cake dan cupcakes sekejap... sekejap pun tak de la sekejap sangat hhihie 9.30am hingga 5.30pm. TQ la pada 'mr mama' yang take over jaga anak2 dan anak2 orang lain masa Mummy gi kelas...

Malas nak cerita, korang layan je la gambar2 hasil keras tangan Mummy ni. Memang sebelum ni Mummy kerap buat kek, tapi main redah je la ikut resepi. So bila pegi kelas ni banyak lah tips dan trick yang Mummy dapat....

Mummy belajar buat vanilla sponge cake, butter cake dan chocolate cupcakes. Lepas tu deko sebiji kek dan 12pcs cupcakes dengan berbagai design. Jom layannnn

12pcs choc cupcake siap dideko.... ada guna buttercream, piping gel dan choc ganache. Mengiggil tangan nak  mendeko ni... rasa kejung je....hehe. Tak pe lepas ni Mummy practice banyak2... practice make perfect ma......

Vanilla sponge cake with buttercream...garden theme.... ni nama dia taman yang tak terjaga sebab tu semak dan comot....hehehhe

Buttercream yang sangat2 gebuzzz

Behind the scene....

Cupcake yang dah siap dibakar dan disapu dengan buttercream. Tengok cupcake tu cantik je naik tinggi sama rata kan..


Food coloring & buttercream yang dah siap masuk dalam piping beg


Mari kit abelajar menulis dan melukis atas cake board


Wa jadi dah bunga2 cintaku


Basket wave




Tuan punya posing ngan cake yg dideko

Ada budak perasan ini bday cake dia... 

3 comments:

  1. Betul mummy setuju sgt bake therapy minda kan..teringin juga nak pi kelas keadaan tak mengizinkan...best pi kelas ni...mummy nya cake tu ok apa dh cantik deco nya

    ReplyDelete
  2. X minat blajar n x minat nk mkn..........tp tenguk memang cantik2, taste org x sama maaaaaaaaaa....minat jejalan je abiskan rmmmmmmm.....

    ReplyDelete
  3. suKA TENGOK CUPCAKE, TAPI TAK SUKA MAKAN...COMEL..COMEL

    ReplyDelete