Thursday, July 7, 2011

Farmville mu farmville ku jua...

Setandan pisang berangan yang dah mula masak


Jiran Mummy bagi setandan pisang. Diulang ye setandan bukan sesikat. Tak tau la pisang apa, pisang berangan or pisang montel kut. Dalam setandan pisang ni baru ada 3-4 biji je yang dah masak. Nak buat apa ye dengan setandan pisang ni? Kalau by weekend ni pisang2 tu tak masak lagi memang bakal ditransform jadi kerepek pisang le jawabnya. Selain dari setandan pisang ni dia bagi gak durian kampung dan buah kedondong. TQ jiranku Afidah... untung dapat jiran yang ada kebun ni...hahahaha.


Pisang yang dah masak tu maybe Mummy nak buat Chocolate Bottom Banana Square dan banana choc muffin weekend ni. Nanti bila dah buat Mummy buat nt ye.


Sebelum tu jom kita belajar bahasa asing sikit, mana lah tau pegi obersea dan tetiba teringin nak beli pisang ke.


Say it in French. The word is bananes. It is pronounced 'ba-nan'.
Say it in Frisian. The word is bananen. Pronounced 'ba-na-nen'
Say it in German. It is Bananen. It is pronounced 'ba-nah-nen'.
Say it in Italian. The word is banane. It is pronounced 'ban-ane'.
Say it in Polish. The word is banany. It is pronounced 'bay-nanny'.
Say it in Portuguese. It is bananas. It is pronounced 'ba-nah-nahs'.
Say it in Spanish. It is plátanos. It is pronounced 'plah-tah-nos'.


Kalau ada yang nak buat ni Mummy c&p resepi...


Chocolate Bottom Banana Square 


Ingredients: 
1/2 cup butter
1 cup sugar
1 egg
1 teaspoon vanilla
1 1/2 cups mashed banana (about 3 medium bananas)
1 1/2 cups flour
1 teaspoon baking powder
1 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon salt
1/4 cup baking cocoa
1 cup chocolate chips
Instructions: 
1. In mixing bowl, cream butter and sugar. Add egg, vanilla, and bananas, beating thoroughly.
2. In a separate bowl, combine flour, soda, baking powder, and salt. Add to creamed mixture and mix well.
3. Divide batter in half. Add the cocoa to one portion of the batter. Spread that portion in the bottom of a greased 9 x 13-inch baking dish. Spoon remaining batter on top, swirling gently with butter knife if desired, and sprinkle with chocolate chips.
4. Bake at 350 degrees for 30 minutes or until batter tests done with a toothpick or fork. Cool and cut into 24 squares.

No comments:

Post a Comment