Monday, July 25, 2011

Nak raya dah....

Orang sibuk dengan beli baju raya or tempah langsir baru Mummy sibuk beli bahan2 untuk kuih raya...heheh. Amboi2 Mummy ni posa tak start lagi, sakan pulak dia beli bahan2 buat biskut raya ye. Sekarang ni kan Mummy tak de maid so dah kebetulan ada masa free sikit hari Jumaat lepas Mummy pergi ke kedai bakery. Nanti kalui dah bulan puasa malas nak keluar rumah lagi pun dah tak ada bibik ni kena pandai2 la adjust masa. Kena banyak korbankan masa tidur dan masa2 santai layan FB dan update blog, kalau tak cam tongkang karam le rumah jawabnya...apa2 hal pun kena allocate sikit masa rehat utk diri sendiri...

Antara bahan2 yang Mummy dah beli


Whole almond, almond stripe, almond nib & walnut

Milk choc, choc syrup, choc cip duo color choc chip, paper cup, bubble rice

Brown sugar, bread crumb, kelapa kering

Green & red cherry, soda & baking powder, essence vanilla


Korang agakkan kalau tengok antara barang2 yang Mummy dah beli tu apa biskut raya Mummy nak buat tahun ni? hehehhe. Alah cam tahun2 lepas gak... kebanyakkannya biskut2 berasakan choc... anak2 dan Mummy ni kan hantu choc....oklah Mummy nak buat almond london, almond snow, almond choc cluster dan biskut kelapa. Klu rajin nak buat cornflakes madu dan  biskut mazolla. Ok dah cukup ... as usual Mummy jarang beli biskut raya, semua memang homemade la.... 

8 comments:

  1. aku pun dah siap le kuih raya, tapi siap order aja...hehehe....

    ReplyDelete
  2. hihihi..kelako ler ko dah beli bahan2 tuk wat kueh.

    ReplyDelete
  3. Dlm bnyk2 barang g ko bli 2 2 barang je yg prnah msuk dlm umah no 29, jln 4, tmn pendamar indah (gula prai n essen vanila je) hihihi, jngan kutuk aku!

    ReplyDelete
  4. kak kay - kita cuma order rempeyek ngan Datin S dan popiah mini ngan bdk opis

    mama janet - semangat ni nak beraya....

    anonymous - bilalah awak nak buat kuih sendiri ni

    ReplyDelete
  5. hehehe jangan tak caye, kakak yang sibuk dngan baby pun da beli bahan buat biskut raya..siap nak buat jual lagi...mai beli! mai beli!

    ReplyDelete
  6. Kamalaia...alahai kalau sorang baby tu apalah busynya...hehehehehhe...jangan marah erkkkk

    ReplyDelete
  7. mummy..tny jap bubble rice tu beli kt mna? sy dh cari bnyk tmpt tp still x jumpa..hope mummy boleh tolg. tq

    ReplyDelete
  8. Anonymous - Mummy beli barang2 ni semua kat Yummies Bakery Shop, Sek 9 BBBangi... macam2 ada

    ReplyDelete