Tuesday, July 5, 2011

Homework homework

Bagi yang ada anak2 yang masih sekolah rendah especially darjah 1-3, tiap2 malam emak bapak mesti kena duduk teman dan tengok anak2 buat homework kan. Kalau kita tak duduk sama alamat homework tak siap la. Itu anak2 Mummy si Daniel & Danish la, may be anak2 uols sendiri2 je buat homework tak payah disuruh2. Senang la cam tu. 


Si Daniel ni homework memang banyak, si Danish paling jarang cikgu bagi homework dan Mummy check buku dia betul2 dia tak de homework sebab cikgu tak de pun tulis merah kata homework tak siap ke apa. Cuma lupa pulak nak suruh Daddy tanya kat cikgu Danish ni kenapa jarang2 sangat cikgu bagi homework.


Lepas makan dan solat ishak start buat homework. Kalau buat homework Mummy or Daddy mesti kena duduk sebelah, klu tak sure tak nak buat homework.


Muka dah monyok sebab dah mengantuk...masa ni dah hampir pukul 10 malam. Mummy terpaksa la puji dia lebih2 sikit cakap Daniel rajin, tulisan cantik, pandai mengaji dan bla2 sebab nakbagi dia tulis cepat sikit... actually masa tu Mummy pun cam dah nak zzzz je tpai terpaksa le control ayu depan anak2...hehe

11 comments:

  1. Cikgu si Danish tu banyak buat latihan lisanlah kut? Atau dia sibuk dengan Kokurikulum.

    ReplyDelete
  2. dulu masa syafiq sklh rendah aku rajin buatkan homework dia.tapi yg bab2 salin dr buku teks ler.pastu tulis guna tangan kiri bio tulisan tu buruk sikit.Maafkan saya cikgu.Tapi masa sekolah agama kantoi sebab cikgu dia tanya sapa buatkan kerja rumah ni.Tulisan jawi tercantik sikit.cikgu perasan.

    ReplyDelete
  3. salam mummy - sama la kalau tak siap nya...kena duduk kat sebelah teman kan kata nya.Tak best buat homework seorg2...anak2 :)

    ReplyDelete
  4. cam aku ni anak dah sklh menengah, tak de maknanya aku duk sebelah pun, ye lah kalau dia tanya pape yang tak faham aku lagi le tak faham....hehehe
    Masa sekolah rendah dulu boleh la...

    ReplyDelete
  5. MSom - ye kut cikgu danish busy memanjang ngan koko

    MJanet - Aku pernah gak buat cara kau tu tapi kantoi gak, sejak tu Danny tak bagi tolong buatkan cuma tunjuk je apa yg dia tak paham

    Lina - anak2 sekarang ni lebih manja, dulu kit abuat hwork sendiri2 je

    Kak Kay - zaman awak dah berlalu...hehhe

    ReplyDelete
  6. Ηi еvery one, here evеry one is sharing
    such knοw-how, thus іt's good to read this web site, and I used to pay a visit this blog all the time.

    Also visit my blog ... Devis Travaux

    ReplyDelete
  7. Нave уοu ever thought about creаting an еbook оr
    guest аuthorіng οn other wеbѕitеs?
    ӏ havе a blog centered οn
    the ѕamе tоpiсѕ уou diѕcuss аnd woulԁ love tо haνe you shaгe sоme storіeѕ/infoгmatіon.
    I knοw my νiѕitοrs woulԁ apρrecіate your work.
    Ιf уou are eνеn rеmοtely іnterestеd, feel frее to shoоt me an e-mail.


    Here is my web page ... meuble de salle de bain

    ReplyDelete
  8. Great post. I was checking continuously this blog and I am impressed!
    Extremely useful info specially the last part :
    ) I care for such information a lot. I was seeking this particular
    information for a very long time. Thank you and good luck.


    my web page; Roland Garros

    ReplyDelete
  9. Nice post. I learn something totally new and challenging on websites I stumbleupon everyday.
    It's always helpful to read through articles from other writers and practice something from their sites.

    My web blog ... maquillage

    ReplyDelete
  10. Wow, superb weblog structure! How long have you ever been running a
    blog for? you made running a blog glance easy. The overall
    glance of your web site is magnificent, as smartly as the content material!


    Have a look at my web-site; voyance

    ReplyDelete
  11. Hi there, I think your blog could possibly be having browser
    compatibility issues. When I look at your site in Safari, it looks fine but when
    opening in Internet Explorer, it has some overlapping issues.
    I just wanted to provide you with a quick heads up!

    Besides that, great website!

    Feel free to surf to my site voyance par mail

    ReplyDelete