Wednesday, April 20, 2011

RM50 JUTA JER!!!

RM50 JUTA UNTUK PROJEK EMEL SATU MALAYSIA - mkini

Satu syarikat IT tempatan, Tricubes Bhd akan melaburkan RM50 juta untuk menyediakan akaun e-mel kepada semua warga Malaysia yang berusia 18 tahun ke atas.


Pelaburan bagi Projek Emel 1Malaysia itu adalah bagi menyediakan akaun email kepada semua warga Malaysia untuk urusan rasmi dengan kerajaan.

RM 50M = RM50 x 1,000,000pcs= RM10 x 5,000,000pcs = klu duit 1 sen agak2 jadi berat berapa kg ek? Jenuh nak bawak tu..berguni2...

Mummy Gee - 50 juta bukan sikit beb. Ramai lagi rakyat yang mandi air perigi dan guna pelita minyak tanah lagi, lebih baik la spend untuk baiki infra ni dulu .... Selama ni orang guna email free yang melambak2 tu so rasanya tak perlulah spend juta2 untuk benda yang kita boleh dapat free... betul tak cik bedah????

Bukan nak berpolitik tapi sesekali kita kena ambik tau gak what going on kat negara kita ni ... <baca la>

3 comments:

  1. apasal//company ko tak masuk tender ni...hehehe

    ReplyDelete
  2. Company Mummy guna tali rafia je depa guna cable letrik yang ukur lilit besar!!! Mana nak terlawan

    ReplyDelete
  3. salam mummy - emmmm mmg satu pembaziran email free kan melambak...tak perlu ada company utk create email utk individu....sungguh tak bersetuju betul :)

    ReplyDelete