Thursday, April 21, 2011

Keranamu Putra!

I likeeeeeeeee

Tadi gi bank collect cheque book ... lepas amik no kat kaunter tu, terkedu sekejap...wow nombor 7001 . Kenapa ek no 7001 tu, apa yang spesial sangat pada Mummy? Kalau uols perasan blog Mummy ni kan gee7001.blogspot.com . Mana datang no 7001 tu yer. No tu sebenarnya combination... 70 tu tahun Mummy lahir dan 01 tu bulan Mummy lahir..combine dapat le 7001.

Dan 7001 tu juga plet no kereta Proton Putra Mummy. WHJ 7001 .. kereta kedua Mummy beli selepas Iswara WEX 5206. Zaman2 dulu ada dua jenis kereta yang Mummy suka2 sangat Mazda Astina dan Proton Putra. Masa beli Putra ni nak warna hitam tapi stock tak ada pulak dankalau nak hitam gak kena tunggu 6 bulan so tak sanggup menunggu punya pasal ambik je warna gray.


Walau dah trade-in kereta beberapa kali tapi kereta Putra tu juga yang Mummy paling suka dan sayang, tak tau la apasal. Yang pasti bentuk dia memang nampak sporty. Kereta kecik enjin 1.8 so kalau drive tekan minyak memang tak sedar le meter dah melebihi 110km/hour. Dan gara2 Putra tu la pernah bayar saman RM4K ++ akibat speeding... u know la sapa yang bawak kalau kena saman tu kan...huhuhu. Dan masa nak trade-in putra sebab nak ambik waja memang sedih gak le... huhu... menitik air mata...heheh... ngengada je kan... Zaman masih berdua ngan Daddy boleh le sorang bawak Putra dan sorang bawak Satria tapi bila dah ada Daniel kenalah beli kereta 4 pintu pulak ... bila anak dah berderet trade-in pulak waja, beli Naza... sampailah sekarang kalau nak ke mana2 dengan semua ahli keluarga bawak naza, gi opis bawak je la 'morris minor' Mummy yang comel tu....


4 comments:

  1. Lepas ni trade-in Naza ambik Alphard lak... tak pun Estima...

    ReplyDelete
  2. Lina - sangat2 comel

    WKL -Ambik Alphard? Emm bakal jadi 'lepat'nak bayar hutang...

    ReplyDelete
  3. Kalau tak nak beli Cik Temah @Estima atau Encik Ah Fatt@ Alphard..beli aje..bas mini...satu D7 boleh bawak sekali

    ReplyDelete