Tuesday, April 12, 2011

Jalan2 ke Jay Bee

N3 tertunda... mesti suku sakat Mummy tertunggu2 N3 ni kan... hahaha... Malam minggu lepas Mummy pergi ke JB, ada kenduri kahwin kat rumah sepupu Mummy. Plan nak bertolakJummat malam Sabtu tapi sebab Sabtu tu ada sekolah ganti so malam minggu la baru pegi. Lepas Isya barubertolak. Kali ni Mummy je wakil dari zon tengah. Datin S ngan Datuk T asalnya nak pegi tapi last minute tak berapa sihat la pulak....

Masing2 berebut nak duduk kerusi baris belakang sekali... Last si Daniel yang dapat. Siap dengan dan selimut dia tidor kat belakang tu sorang2.


Biasalah orang anak ramai ni kalau berjalan banyak persinggahannya. Baru sampai Pedas dah ada yang nak mintak susu lagi.


Lengang je kat Hentian Sebelah Pedas

Mummy sampai ke rumah YB Bukit Mutiara pukul 12.15... anak2 terus sambung main la. Daddy ngan Abang Enal terus keluar gi ngeteh (tuan rumah malas nak jerang air...hahahah). Gossip kejap ngan Som kul 2am baru tertidur. Anak2 tak taulah ntah pukul berapa dia orang tido.

Kalau gi ke JB acara wajib mummy mestilah pergi ke Pasar Larkin. Mummy suka ke situ sebab macam2 ada.


Roti canai, roti bom, popia,keropok semua yang segera2


Nasi himpit (rasa nakbeli bawak balik danmasakkan sambal kacang je), getok ubi, kuih kasturi, karipap dengan berbagai bentuk dan inti, ondeh2, kuih badak... waaaa semua ada dan rasa cam nak beli semua ni....


Hohohho apam2 pun ada segera ke... apam beras, apam mekar, puteri ayu, apam gula merah... macam2 la


Beli Som beli...


Time Mummy tengah shopping ada orang tegor, kat pasar pun ambik gambar kak!!!

Apa Mummy beli kat pasar? Sikit je.... antaranya tu telor pindang 2 tray (la ni ada dalam peti sejuk.. sapa nak maila datang rumah, Mummy x sempat le nak hantar.  Getuk ubi, kuih lopis, ondeh2 semua memenuhi ruang peti sejuk kat rumah. Cuma frust sebab nak beli nasi ambeng tak ada lagi, ya la Mummy gi pasar awal pagi orang tak hantar lagi kut nasi ambeng tu ke kedai. Sekejap je kat pasar sebab budak2 semua tinggal kat rumah.


Kul 11.30 dah siap2 nak ke rumah cousin Mummy kat Kota Tinggi. Dah janji dengan KakLong dan Yin tempat pertemuan


Comelnye Alia pakai tudung...


Posing2 sebelum  pegi kenduri


Alia dan Dafiy ni beza umur beberapa bulan je


Sampai2 memang perut tengah lapar so terus nyumnyum la....


Macam2 'wedang' ada... biasalah wedding kat area Johor ni air kalau tak 5-6 jenis tak sah... wedang jeruk tu sangattttttttttt sedap dan menyegarkan


Som & Kak Lati


Kak Long dan makcik Mummy


Mummy dengan sepupu Abg Jelan


Dulang ni dah ala2 antik ni, ko bagi je la kat Mummy ...

Dari rumah supupu Mummy kita orang singgah ke rumah Kak Long pulak. Solat, rehat2 baring2 dan makan2 la apa lagi....


Posing lagi budak dua orang ni


Mee hailam mablessssssssss yang penuh dengan segala binatang... menu special Kak Long. Selain tu ada kek gula hangus dan kasui...

Pukul 4.30pm bertolak balik ke Bangi, sepanjang perjalanan gerimis je

8 comments:

  1. Seronok dan meriah sekali.
    WEDANG tu yang unik sikit.
    Memang sesuai sangat dengan nama tu utk bisnes mereka.
    Pasti orang2 bukan jawa tak tau apa itu WEDANG?

    NGOMBE WEDANG.
    maknanya
    MINUM AIR.

    Yg nak kahwin dgn org Jawa tu kenalah belajar sikit-sikit....

    ReplyDelete
  2. La baru je aku nk tanya wedang tu apa, sib baik MS dh gtau dulu. Biasany air panas je kan org sebut wedang cam wedang teh ke, wedang susu ke, .....mne ada org sbut wedang tembikai,wedang laici, wedang tebu dll, tu yg trlupa sikit w/pun org Jawa

    ReplyDelete
  3. Wah si Alia pakai tudong tp ketiak nampak, ni dh mempersendakan pakaian ,hahahaha....gurau je

    ReplyDelete
  4. MSOM - Bab dapat kumpul sedara mara memang besttt

    Anonymous 10:06 AM - wedang jarang...

    Anonymous 10:08 AM - Eh Alia pakai inner warna kulit la, apa pulak nampak keti-ak...heeh

    ReplyDelete
  5. pinggan alas kuah mee hailam tu macam pernah ku lihat.tp dimana ye..Dr Khairol sila jawab.

    ReplyDelete
  6. wah seronok sakan korang dijey bee. tapi kan Gee kut ye pun ko nak posing sangat kat sofa Som tu, simpan le dulu bantal n toto tu....semak mata memandang le...

    ReplyDelete
  7. Dafiy tu playboy ker...hehehehehe....Aliya seksi giles tu...gee..kuih lops aku ada tak...lagi satu kan nak tanya telur pindang 2 tray@60 biji tu habis ke ko anak beranak makan yea...apa kata dispatah kan kat aku sikit....

    ReplyDelete
  8. WEDANG...heheheh lama tak sebut...apa beza WEDANG atau BANYU

    ReplyDelete