Monday, April 18, 2011

Jom mandi sungai ...

Last Saturday balik kampung Daddy. Hari Ahad tu lepas breakfast Daddy bawak anak2 dan anak2 saudara Mummy gi mandi sungai (anak sungai ???). Dekat2 area kampung Daddy gak... Mummy malas nak ikut sebab kepala fenin, terlebih makan durian agaknya. Ni la gambar2 yang Daddy tolong amik ...

Anak2 Mummy dengan sepupu2 ... posing2 sebelum terjun ke sungai....

Seksinya la anak Mummy ni...

Berendam tak ingat dunia... balikrmah semua kebuluran

Danish yang macho

Walau badan besar tapi umur 4-5 tahun dah pandai berenang dan floating kat air

Dania & Nisha... sebaya tapi tak sama saiz

Kesian Dafiy kena tinggal mandi sungai kan....

Masa on d way balik kg tu we all singgah kat Tesco Rawang dulu untuk lunch. Masa tu dah pukul 2.30pm masing2 memang dah lapar la... Nak makan kat foodcourt tapi tekak Mummy ni cam kembang sikit la sebab Mummy nampak cam kec***an je... so decide makan kat KFC je. Sebelah KFC tu ada pulak Restoran Kabul menu nasi briyani... so tak jadi lah makan KFC...

Sementara tunggu nasi sampai makan dulu corn in a cup

Me & my princess

Apple juice, ice lemon tea & kalamansi

Mummy dan anak2 makan briyani ayam, Daddy makan naan dan daging kambing masak apa ntah. Nasi dia sangat2 sedap... set briyani dengan ice lemon tea RM12.90 je. Mummy suka dengan dalca dia, tak tau apa dia bubuk tapi memang sedap dan terasa penuh dengan spices....

Bunga kertas yang tak berhenti berbunga....emak mertua Mummylah yang kahwinkan pokok bunga kertas ni, tu yang satu pokok ada berbagai warna...

p/s Untuk makluman suku sakat Mummy, 1st May nanti kami nak gi camping kat Sg Nil Congkak. Dah booking chalet 2 unit. Anak2 nak camping so kena beli khemah le nampaknya sebab khemah lama dah bocor. As of today penyertaan family Mummy, Mama Miraki dan Kak Kay ... malam tu kita buat bbq ... cepat2... 1st may tu ada cuti 3 hari beb...

4 comments:

  1. aku ni tak leh nampak nasi beryani,rasa nak makan aja, ari tu tak puas ati makan beryani m.sah Bt.Pahat kureng sedap, tak seperti yg aku harapkan..... Sg Congkak tu klu tak muat chalet, tdo kat kemah aja...

    ReplyDelete
  2. Kak Kay - betul tu, briyani mat s*h tu cam dah kureng kick la. Sedap lagi yg Mummy selalu order kat Restora Anje Sek 15 BBBangi tu...dah le x de aksesori lain...

    ReplyDelete
  3. Aku cam nak join...tapi cam tak berbaloi jerrr
    Leh tak YB Kulaijaya nak join?

    ReplyDelete
  4. gee...dah boleh camping tu kat rumah FIL ko

    ReplyDelete