Saturday, February 18, 2012

Masak2 untuk family

N3 kedua Mummy untuk hari ni pun pasal makan2 gak la... kalau korang jenis yang allegic pada makanan atau kategori 'tak makan sangat' so sorry la yer...

Rezeki lunch kami anak beranak untuk hari ni.....


Ikan merah masak kari. Warna cam masak asam pedas pulak ek. Actually Mummyletak cili giling sikit nak bagi pedas sikit kari ni.


Udang goreng tepong. Yang ni memang favourite semua orang dalam rumah ni. Kalau Mummy suka makan cam tu je tapi Daddy dan anak2 suka cicak cicah ngan mayonis.


Sayur tauge campak2... bila ketandusan idea goreng je la sayur ni


Seekor ikan merah potong 7... kepala, ekor dan isi dua keping dah masak kari so lebihnya goreng je la.


Penambah selera...sambal belacan dan timun Jepun. Timun jenis ni lagi rangup daripada timun biasa yang kulit dia hijau cair sikit

Jangan pulak korang rasa jemu ngan blog Mummy ni ye... petang ni datang la tengok lagi, mana tau ada n3 pasal makan2 dan masak2 lagi...hehhee

4 comments:

  1. Hari tu lunch pegi gerai tepi jalan. Order kepala ikan merah masak asam. RM50.00 gitu tapi muai la...

    ReplyDelete
  2. Mama Janet - kat sini pun hujan gak dari pagi... sekejap2 je berhenti

    Yin - Kalau beli makanan dah siap memang mahal. Kalau kita makan sorang mungkin tak terasa sangat tapi kalau dah anak ramai ni sesekali makan kat luar bolehlah. Ikan merah seekor tu baru RM29 boleh cukup untuk makan lunch dan dinner. Kalau udang goreng tepong pun mahal...ni udang sekilo baru RM17 buat goreng tepong sendiri ...

    ReplyDelete
  3. cicak ngan mayonis? hehe.. gurau je..
    lapar lak tgk menu ni awal-awal pagi buta ni.. huhu..

    ReplyDelete