Wednesday, February 1, 2012

Lunch Date

Lunch hour hari  ni ada date dengan kakak Mummy, si Kak Kay dan anak bujangnya si Hafeez. Pukul 12pm Kak Kay SMS kata dah on the way. Janjinya dia jemput Mummy kat opis. Kul 12.30pm dia sms kata sangkut jam kat pekan Kajang la pulak. So Mummy pegi dulu ke Wong Solo dengan anak saudara Mummy si Arif (ariff ni kerja satu opis dengan Mummy), takut nanti meja penuh dan kena menunggu giliran nak duduk la pulak. Masa Mummy samapi ke Wong Solo tinggal 3 meja je yang kosong yang lain dah ada orang, puhhhh nasib baikla. So order2 dulu sementara tunggu Kak Kay sampai.

Posing dulu sebelum Kak Kay sampai

Manalah dia orang ni x sampai2 lagi? Dah lapar dah ni.

Akhirnya yang ditunggu2 sampai juga...

Apasal ko pandang aku?

Ni la rupa set ayam penyet yang Mummy sangat2 suka

Kangkung goreng belacan

Udang goreng tepong

Gado2...

Ikan siakap 3 rasa.... mula2 waiter tu hantar bawal 3 rasa pas tu Mummy suruh tukar sebab dia yang salah ambik order..

Air tembikai yang menghairahkan.....pure tak de tambah2 sirap pewarna pun

Posing2 dan posing

Sukanya dia dapat angpow....angpow ni dari Mama Janet untuk Kak Kay dan Mama Miraki. Mummy bawakkan dari kampung. Lupalah sepatutnya Mummy ambik komisen tolong bawak angpow ni sampai KL

Cukup2 la tu kak kay, habis dah isi kelapa muda tu...

3 comments:

  1. udang goreng tepung tu..ehmmmmmm.Dah2 ler kak Kay sampai begitu sekali dia korek isi kelapa.Kat kg kan banyak kelapa muda.Ko order sebiji tuk 4 orang ye gee

    ReplyDelete
  2. hahaha....ye la mama janet, mummy gee oder sebiji tuk 4 orang, tu yang aku korek2 sampai ke tempurung...kesian aku.
    Apa2 pun TQ banyak2 mummy gee belanja makan kat wong solo

    ReplyDelete
  3. la, x ajak pun. leh celebrate hari wilayah sekali. kalau ajak leh ktorg belanja.. hmm.. takpela.. ;p

    ReplyDelete