Tuesday, December 27, 2011

4D3N : Homestay Hj Omar (Part 2)

Sabtu 24/12/2011 - Walaupun hanya tidur pada pukul 5am tapi pukul 6.30am Mummy dan yang lain2 semua dah bangun.


Pagi2 Sabtu ni biasalah Mummy nak terjah pasar minggu di pekan PS ni. Tapi sebelum tu kena settledkan breakfast la dulu.


Pukul 7.50am dah pegi pasar, cam biasalah mestilah Mummy yang jadi driver...jawatan tetap tanpa pencen...woi korang ambik la jawatan Mummy ni...sesekali nak gka jadi mem besar duduk belakang....



Pengiring2 Mummy ke pasar PS 

Tokey sayur ni mesti hairan, apa kena la minah ni asyik snap2 gambar je...

Cepat sikit pilih ikan tu Kak Kay... bukan nak beli seekor dua ni, ni nak beli 4-5 kilo ikan kembung dan 4-5 ekor ikan parang...tak de masa nak senyum2 tau!!! Tengoklah muka boring Som tu... biasalah dia tu nak cari tudung la nak beli itu la....

Abang, ayam RM12/ekor bagi 13 ekor potong 16 lagi setengah jam saya dataang ambik ye.... ok siapppppppp RM 156

Abang, kopi 3kg buat setengah2 kilo double plastik ye! Wajah abang kopi ni mesti akan menghiasa blog Mummy tiap kali Mummy buat n3 pasal balik kampung. Jangan dia mintak royalti sudah....hihih.We all beli 3kg kopi dapat free setengah kilo lagi tau....jumpa lagi dalam masa dua bulan ye... insyallah

Nasib baik le terjumpa si Badang ni... dia la yang menjadi mangsa bawak barang yang berat2 tu....hihihi. Sorry la bro

Kedai Ismail Group Langkawi cawangan PS....hihihi.

Cantik tak choc roses kat atas tu? Cerita selanjutnya tunggu part seterusnya ye...

2 comments:

  1. x payah jauh2 g lgkwikan..sbb kay Ps dah de cawangannya

    ReplyDelete
  2. kalau gi pasar bab pilih2 ikan ke apa yang sewaktu dengannya mesti aku kan....hehehe

    ReplyDelete