Tuesday, December 6, 2011

Family Gathering @ Kulaidelphia : Part III

Malam lepas kenduri doa selamat tu tak tau la pukul berapa suku sakat Mummy ni tidur. Mummy 'terpaksa' tidur awal dan takdapat join sesi gossip sebab si Dafiy demam so dia nak melekap je kat Mummy. Walaupun tidur awal tapi Mummy tetap dengan cam ada je bunyi 'lebah' diawal pagi... ntah apa yang digossipkan. Anak2 memang pukul 4-5 am baru tidur la.


Bangun pagi2 sambung sembang2...sementara menunggu breakfast dihidangkan....hahaha. Family gathering kali ni betul2 cam percutian 2D1N... semua fully sponsor oleh penaja a.k.a tuan rumah daripada penginapan ke makan minum. Tima kasih banya2k ye tuan rumah.


Menu menu yang dihidangkan daripada datang memang berbagai2... jom layan menu breakfast pulak.
 
Sebahagian menu breakfast....roti canai, nasi lemak, meehoon goreng dan putu mayam. Ada teh tarikh ada teh-o...kopi PS je yang tak ada



Aksesori nasi lemak


Meehoon dan putumayam

Sesi ngeteh diawal pagi

Makan2...


Mama Janet & hubby


Kesian Dafiy masih demam lagi...

Lepas breakfast lepak2 kejap dan masing2 plan nak balik tapi tuan rumah mintak tunggu lepas lunch sebab menu tuk lunch pun dah disediakan.... Memang xtvt makan memanjang betul kan

So sambung semula la gebang2, yang anak2 suka la sebab boleh sambung main lagi...

Tangan sapa la yang tengah sibuk siapkan goodies bag ni


Kau dan aku


3 mak dara tak pingitan


Sangat2 suka gambar ni sebabbbbbbbbbb.... nampak bebenor Mummy ni kurus....hahahahahha sorry la ye Yin


Maharajalawak 2012


Gambar syok sendiri lagi


Mummy dna bujang kecik Yin Wong Khoo Lai


Si Aliya yang suka bersolek

Ok lunch dah siap...cepat makan pas tu balik la....


Ulaman dan sambal belacan


Sambal udang dan ayam goreng 


Gulai lemak labu dan ikan masin

Oklah perut dah kenyang goodies bag dah dapat apa lagi tunggu jomlah balik...hehehe. Mama Miraki, Kak Mah dan Mama Janet semua nak singgahkampung dulu nak tengok progress renovate rumah. Mummy terus balik ke KL sebab badan Dafiy panas sangat so plan nak terus bawak Dafiy ke hospital.
Oklah kita balik dulu ye...bye bye... jumpa lagi 25hb kat kampung

Perjalanan balik ke KL lancar cuma mata cam kena gam je. Memang Mummy zzzzzzzzzzzzz je la... sampai area senawang dah start banyak kereta dan traffic slow je, so we all exit Senawang dan masuk ke hway LEKAS. Alhamdulilah selamat sampai rumah pukul 5.30pm. Apa lagi terus ops BERSIHHHHHHHHHHHH
Goodies bag dari tuan rumah...besarrrrrrrrrrr punyeeee
Macam2 ada dalam goodies bag ni.. telor pindang, kuih cakar ayam, kuih deram, choc cake, cup cake, bahulu gulung, epal, kek dannnnnnn

 
Ubi kayu dan keladi pun ada dalam goodies bag... ko ada pernah dapat? 

 
Dan yang pasti korang semua tak dapat mangga ni kan... ni special dari Mama Janet untuk Mummy hahahahha. Mangga ni baru mengkal2 tapi sangat2 manis....ada baki 3 biji lagi belum kupas..

Terima kasihlah pada abang Mummy Yin Wong Khoo Lain dan Kak Tanty atas layanan yang diberikan pada kami semua. We all datang memang untuk makan je la sebab semua dah disediakan.

So suku sakat Mummy, tungguuuuuuuuu 24 December untuk kita berkumpul2 lagi di rumah pusaka..

3 comments:

  1. ko rembat semua ubi kayu tu....cik kiah tak dpt..sedih tau....huhu

    ReplyDelete
  2. Anonymous - Ubi kayu tu melambakkat dapor apasal x nak amik... kita ambik 3 biji je....

    ReplyDelete