Monday, December 19, 2011

Ujian Pengesanan Darjah 1

Sabtu pagi ada Ujian Pengesanan Darjah 1 untuk Dania, so pukul 8.30am Mummy dah ada kat Sekolah Kebangsaan Seksyen 7. Ujian pengesanan ni bertujuan untuk mengenalpasti kebolehan murid tahun satu bagi menentukan kelas mana yang akan mereka masuki. Daddy dan Dafiy pun pegi sama. Sementara anak2 dibawa ke kelas untuk ujian, ada sedikit ceramah dan penerangan untuk parents.




Excited nak ke sekolah

Mummy kata bawak pencil box dan color dalam begi kecik je, dia nak gak bawak beg princess dia tu

Setahun di Krista BBNilai dan 3 tahun di Smart Reader , tahun depan ini la sekolah Dania


Sedia nak jawab ujian


Cam dia je yang paling besar dalam kelas....


Ada juga lagi zaman anak2 yang menanggis tak nak masuk dalam kelas. In the end si emak temankan duduk kat kerusi sebela sepanjang exam

Sementara tunggu Dania selesai ujian, Mummy snap2 le ngan Dafiy


Sure next year dia menangis sebab Dania dah tak ada kat SmartReader


Dafiy tengah buat Chicken Dance


Ngap nasi lemak dulu kat kantin sekolah


Menngintai Dania dari tingkap


Tenga khusuk menjawab soalan


Gambar syok sendiri mesti ada...


Dania yang besar ke budak2 lain yang kecik????


Sebelum ni dah beli buku2 untuk dia orang  tapi masih ada yang tak ada stock, kali ni beli pun ada lagi 2-3 buku yang tak ada stock


2 girls in d house


Alhamdulillah Daddy dah tak demam dan batuk...

29/12/2011 kena pergi ke sekolah semula untuk isi borang2, ambil buku teks Dania, bayar yuran2, baju sukan , name tag dan lain2.

41 comments:

  1. As salam kak,

    Saya nak tanya psl ujian pengesanan murid bagi penentuan kelas murid darjah 1. ujiannya mcmane ye? kalau akak sudi, emailkan kepada saya (issabella0202@gmail.com) sbb anak sulung saya akan menghadapi ujian pengesanan bulan 12 ni. next year dia dah darjah 1. saya yg nervous.

    Terima kasih.

    www.suriaqistina.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam..akak ada email tadi berkenaan ujian pengesanan murid darjah 1

      Delete
  2. Salam kak.

    Saya pun nak tau tentang ujian darjah 1 ni. Anak sulung saya pun akan hadapi ujian ni bulan depan. Boleh akak email pada saya? icyblue3@gmail.com

    Tqvm kak.

    ReplyDelete
  3. Salam kak nak mintak syer jugak berkenaan ujian pengesanan murid darjah 1 bole tak.saya tertarik ngan post akak ni..emel saya mizrien10@gmail.com.

    ReplyDelete
  4. assalam...kak minta share juga soalan tu macm mana ye awazah@gmail.com

    ReplyDelete
  5. assalam...kak minta share juga soalan tu macm mana ye awazah@gmail.com

    ReplyDelete
  6. salam kak. mohon share jgk. anak saya exam jumaat ni. amy_lita@yahoo.com
    tqvm

    ReplyDelete
  7. salam kak. mohon share jgk. anak saya exam jumaat ni. amy_lita@yahoo.com
    tqvm

    ReplyDelete
  8. Salam,, kak ,, mohom share juga ya,, email kan ke eina_aqil@hotmail.com

    ReplyDelete
  9. salam kak, blh ker sekiranya akak share ngan saya sekali soalan2 tu mohamriz@gmail.com

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikom... cik mummy boleh email sy contoh soalan tu ke email sy affa_zam@yahoo.com

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikom... cik mummy boleh email sy contoh soalan tu ke email sy affa_zam@yahoo.com

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum...

    Boleh tak email kepada saya juga bisyrii@gmail.com

    ReplyDelete
  13. assalam akk blh x share conth soalan ujian pengesanan tu..?? harrishaniesah@gmail.com ( lily suryatie)
    terima kasih kak

    ReplyDelete
  14. salam kak klu akak berkesempatan mohon jasa baik akak emailkan conton ujian pengesanan tu di email saya sebab 28.12.2013 pendaftaran anak saya. tq kak
    nie email saya shella_cbp@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  15. Kak bole email kt saye jugak ke ank saya nk ujian pngesanan ahad ni tggl 3 ari je ni mak die nervous sgt ni. K thanks galaxybundle@gmail.com

    ReplyDelete
  16. salam.. boleh email kan jugak?.. email ke babybluezsz@gmail.com.. tq yer..

    ReplyDelete
  17. assalammualaikum anak saya nak masuk darjah 1 next year....boleh minta tolong emailkan ke gee-231@yahoo.com....terima kasih berbanyak.

    ReplyDelete
  18. Salam kak.. mohon share ke email saya.. loveina2310@yahoo.com.my. tq kak

    ReplyDelete
  19. As salam..kak..mohon share soalan ? anak sya akan masuk darjah 1 thn dpn.. shashaabdullah40@yahoo. com. Tq kak

    ReplyDelete
  20. Akak kalau aka sudi ta sher dgn saya soalan mcm mana akan keluar pd ujian pengesan darjah 1

    ReplyDelete
  21. Sebab anak I belum pandai baca,baru 1 tahun pi tadika.

    ReplyDelete
  22. salam kak saya nk share soalan memasuki darjah 1. anak saya mahu masuk darjah 1 tahun depan . Email Saya halimahtun82@gmail.com. Terima Kasih....

    ReplyDelete
  23. salam kak saya nk share soalan memasuki darjah 1. anak saya mahu masuk darjah 1 tahun depan . Email Saya halimahtun82@gmail.com. Terima Kasih....

    ReplyDelete
  24. assalam tolong email ke rohaniani253@gmail.com. terima kasih

    ReplyDelete
  25. As salam..mohon share juga yer soalan tu..thanks in advance...
    fussy_elly@yahoo.com
    Tq

    ReplyDelete
  26. as salam akk.. boleh sy mohon akk untuk share contoh soalan tue,,first time ank nk msuk sekolah.. tq in advance
    nurazuwa.ppsppa@gmail.com

    tq..

    ReplyDelete
  27. as salam akk.. boleh sy mohon akk untuk share contoh soalan tue,,first time ank nk msuk sekolah.. tq in advance
    nurazuwa.ppsppa@gmail.com

    tq..

    ReplyDelete
  28. As salam kak,

    Mohon share contoh soalan tu. susah ke kak? anak saya tahun depan darjah 1.

    norfidah.bakri@gmail.com

    ReplyDelete
  29. salam kak.. saya nak contoh soalan.. tolong email.... sham_sweety10@yahoo.com

    ReplyDelete
  30. email kan soalan cth kat saya boleh tak? noorhayatik@yahoo.com :terima kasih

    ReplyDelete
  31. Assalam kak, boleh share juga pada saya, nurulzear@gmail.com

    Thanks so much kak..moga Allah bls jasa baik akak..

    ReplyDelete
  32. As salam kak,

    Mohon share contoh soalan tu.anak saya tahun depan darjah 1.
    nordianamisa@gmail.com
    TQ kak

    ReplyDelete
  33. Salam kak..mintk tolong fwd kn soalan tu kt email saye hasanah0705@gmail.com

    ReplyDelete
  34. Salam kak..mintk tolong fwd kn soalan tu kt email saye hasanah0705@gmail.com

    ReplyDelete
  35. kak. boleh email kat saya juga cntoh soalan?
    azrul.amizon@gmail.com

    ReplyDelete
  36. Bolrh emel.contoh soalan ke mhi7705@gmail.com

    ReplyDelete
  37. Bolrh emel.contoh soalan ke mhi7705@gmail.com

    ReplyDelete
  38. salam kak, boleh tak email kpd saya juga contoh soalan tu
    tutorasma@gmail.com
    terima kasih ya

    ReplyDelete
  39. salam.noleh emelkan cth soalan? terima kasih
    norafizah_r@yahoo.com

    ReplyDelete