Saturday, August 27, 2011

Gathering b4 balik kg - Mini BBQ & Fireworks

Malam tadi lepas solat tarawih, kami jiran2 pakat2 buat gathering kat taman permainan sambil buat BBQ dan layan anak2 main bunga-api, tima orang dah zzzzzzzzzz dalam kul111.30 baru la kami start berkumpul. Tak ramai sangat pun yang dapat joint, mostly jiran2 yang sama lorong dengan Mummy le... ada gak dari lorong2 lain ada dalam 25 family kut.


Masing2 dah kenyang so just buat BBQ je... ada ayam, kambing, daging dan salmon. Mummy tolong buatkan ice lemon tea je.


Ayam, kambing, lembu & ikan salmon

Sebahagian jiran2 yang dapat turut serta


Program mengejut so tak de kerusi2 meja pun, duduk le kat mana2 utk makan


Emak2 dan anak2 kecik main bunga api je ye


Baru je berani main bunga api si Dafiy ni


Ni emak lagi ove main dari anak ni


Kita makan duluuuuuuuu


Dah berani sikit...

Paling suka masa bungapi KLCC dibakar la... bukan anak2 je menerit seronok tapi emak bapak pun tumpang sekaki. TQ la pada penaja bunga-api2 ni... Cantik sangat ada berbagai 2 warna.... Bukan setakat penduduk taman Mummy je boleh tengok tapi Mummy rasa satu area seksyen 7 boleh tumpang tengok bungapi KLCC ni. Bunga api ni kena la bapak budak yang bakar yer... anak2 main mercun roket, bom asap dan ntah apa2 lagi la... Dengarnya masa jamuan raya taman nanti akan ada pertunjukkan bunga api lagi besarrrrrrrrrr punye...












Boleh gak camera cikai Mummy ambik gambar fireworks ni dengan cantik ye... selama ni Mummy le yang tak reti nak tukar setting...hahaha


Macam mandi je si Dania ni... rambut baju seluar semua basah dek peluh... sakan main bunga api dan   main kejar2 kat taman


Dafiy terlentok tidor.... kul 12 tgh malam dah pun

Untuk jiran2 Mummy selamat menyambut hari raya aidil fitri dan maaf zahir bati.Drive carefully ye, insyallah panjang umur kita buat gathering lagi.

Xtvt for today :
- mop tingkat atas
- tolong Daddy cuci kolam ikan
- tukar cadar katil
- beli samping, songkok dan kasut anak
- hantar seluar Daniel ke kedai untuk potong
- beli baju kurung sehelai dua
- selesaikan urusan kemas kain baju nak balik kg



No comments:

Post a Comment