Monday, August 22, 2011

Biskut2 raya resepi Mat Gebu yang gebuzzzzzzzz

Hihih panjangnya tajuk n3 ni. Tiap kali tiba hari raya mesti kita sibuk cari resepi sana sini ank cuba kan. Orang zaman dulu resepi sekadar tengok yang ada kat paper or magazin, dia orang potong resepi tu dan tambal jadikan buku resepi... betul tak?

La ni resepi melambak2 kat internet, tanya je kat Pakcik Google nanti dia bagi la resepi yang uols nak... So uols buat biskut raya ikut resepi sendiri or resepi orang lain?

Mummy sejak 2-3 tahun kebelakangan ni kalau buat biskut2 raya memang Mummy akan ikut resepi blogger masakan yang fofular tu, siapa lagi kalau bukan si Mat Gebu. So far resepi2 cik Mat kita memang tak pernah mengecewakan... sodap. Resepi kek dan muffin dia pun selalu Mummy guna.

Untuk raya kali ni Mummy gunakan tiga resepi dari Mat Gebu, biskut peanut butter, biskut kelapa, almond london

Biskut peanut butter ni sangat crunchy....

Biskut kelapa ni pun sangat2 crunchy

Almond london togel yang belum dipakaikan baju choc lagi... ishhhh tak malu betul biskut ni tak pakai baju pun nak inteprem...lepas sahur esok la Mummy pakaikan baju choc dia





4 comments:

  1. WAAAA...KENAPA BISKUT KELAPA TU LAGI LAWA DARI SAYA BUAT...APA2 PUN TERIMA KASIH YEAA..

    ReplyDelete
  2. Sampai sekarang saya tak tau siapa sebenarnya Mat Gebu ni? Mesti salah seorang drp Chef yg tersohor di Malaya ni?

    ReplyDelete
  3. Salam...saya dah puas cari resepi biskut pistachio..warna hijau dan dipam memanjang mcm semperit...mat gebu ader resepinya tak? Kalau ader boleh share ? Tq

    ReplyDelete
  4. Salam...saya dah puas cari resepi biskut pistachio..warna hijau dan dipam memanjang mcm semperit...mat gebu ader resepinya tak? Kalau ader boleh share ? Tq

    ReplyDelete