Monday, August 22, 2011

Iftar 21 Ramadhan @ Sri Gombak

Ahad (22/8/2011) -Hari ni Mummy gantung periuk lagi, buka puasa tadi kat rumah kekanda Mummy, Datin S di Sri Gombak. Ala nama je gantung periuk tadi dari lepas Sahur Mummy bersilat kat dapor. Mula2 Mummy buat biskut peantu butter pas tu Mummy buat cheese tart untuk bawak ke rumah Datin S...

Sebelum ols layan gambar Mummy dengan suku sakat Mummy better uols layan gambar2 menu ni...


Lemak cili api ayam dan ayam goreng rempah

Sambal udang dan kerabu sedap..

Sup dagine power dan gulai daun kayu tempoyak ni fav orang negori ni..

Daging black pepper dan sambal goreng dari Mama Miraki... daging black peper ni pun Mummy tapau.. sambail buat n3 ni sambil makan daging ni... tadi kat rumah Datin S, Mummy tak sentuh pun daging ni sebab dah kenyang makan kerabu

Kerabu mangga Kak Kay yang meletops... sungguh sedap dimakan begitu saja... siap tapau bawak balik lagi... dan 5 biji mangga muda dari Kak Kay pun Mummy tapau gak

Lepas pisang dan pengat jagung + keledek

Mini donut yang sangat2 comel.. ni mesti Ayien Azreen yang buat bawak


Cheese tart (filling strawberry, bluberry & oren). Walau pun Mummy tak suka dengan cheese tart ni tapi Mummy suka buat sebab rupa dia yang comel....

Yang ni Mummy tka buat le, Mummy order je. .Highly recommended, jeli dia sangat2 sedap. Kalua uolas nak buat open house nanti dan nak order boleh contact 019-3285266 tapi kalau uols duduk kat 83500 jangan ler order dan suruh brother ni hantar....Kalau tak silap Mummy, si tauke jeli kelapa ni duduk kat Sek 4, BBBangi so dekat je dengan rumah Mummy. Kalau bekas besar dijual RM1.50 tapi kalau bekas kecil cam bekas tapai pulut tu dia jual 50 sen je.
Takkanlayan gambar menu je sure uols boring kan kalau tak tngok gamabr Mummy dan suku sakat berposing maut. Nak buat camana kan sebab kami ni alegic pada camera... tu yang bila nampak camera je terus tergedik2...

Daniel & Danish kedua2nya tak berapa sihat... sampai rumah Datin S je terus baring

Masa Mummy sampai dalam kul 7.10am tuan rumah dan anak menantu sedang busy busy di dapor. Pengelat kan datang betul2 masa dah nak buka... kes malas nak tolong ke? hehhehe... mana ada jalan jam la... tu pun nasib baik mummy masuk hway DUKE kalau tak sure berbuka dalam kerete

Anak menantu Datin S yang sangat2 rajin...

Sebelum berbuka puasa ada sedikit tahlil ringkas dan bacaan doa selamat.

Mummy dan anak dara Datin S si Eija.. I likeeeee u hair style!! Emmm dia ni available lagi ye... hahahah

Mama Miraki pesan jangan asyik ambik gambar menyenget cam 'orang tu' , nanti jatuh!!!





Mummy dan anak bungsu....hehehhe... itu cucu Mummy la. Si keci Mummy masih tetap si Dafiy tu...

Budak bam bam ni cucu terbaru Mummy... si Eyna... geram tengok pipi dan tangan dia yang berketak2, rasa nak gigit je

Pertemuan 4 beradik di zon tengah... kakak Mummy yang kat Kelang tak dapat turut serta

Kak Kay kata Mummy kurus sikit sejak bibik tak de... heheh... i likeeeeeeeeeeee....sayang Kak Kayyyyyyy ... nanti Mummy belikan tudung ariani ye....hahahah


My anak dara yang tak sabar nak pakai bau raya 

Sesi gebang after solat

4 orang anak2 saudara  Mummy yang dah besar2 belaka...korang jangan lupa sediakan duit raya untuk makcik korang ni tau... 

2 anak dara kecik leka main make-up2 ...

Terima kasihlah kepada kakak Mummy Datin S dan suaminya Datuk T (bukan Datuk TRIO tu yer!!!) kerana menjemput kami semua berbuka puasa dirumah. Semoga dimurahkan rezeki selalu.

Mummy balik dalam puku l0am, masuk kereta anak2 terus zzzzzzzzzzzz. Mummy dah half way baru zzzzzz.. sedar2 dah kat Tol Sg Besi....heheh. Kesian daddy drive sorang2

2 comments:

  1. hihih...ko tenguk Kak Kay tu.dahi dia dah cam airpot luasnya.silap pilih tudung ler tu.jgn marah.nanti raya aku minta maaf

    ReplyDelete
  2. Mama janet, ala tudung tu longgar le, bulan posa ni dah kurus kepala dah kecik....hahaha....

    ReplyDelete