Wednesday, January 27, 2010

Birthday... best day ....

27/01/2010 (Rabu) - Hari ni Mummy ambik cuti, saja je nak lepak santai sempena harijadi ni...hehehhe.....Yeyeyye....hari ni Mummy cuti..... suka betul dia orang bila tau Mummy cuti hari ni. Masing2 tak nak naik van dan bas gi ke sekolah. Nak Mummy hantar dan jemput. Ok lah demi untuk anak2 hari ni Mummy layan je la kehendak dia orang.

Apa nak buat pagi2 ni ek??? Upload gambar xtvt malam tadi dulu lah. Malam tadi Mummy visit jiran Mummy yang sakit kat HUKM, so on d way balik daddy ajak makan kat luar. Anak2 Mummy bawak except Dafiy sebab dia dah tidur. Mummy nak makan apa? Baru belum sempat nak jawab anak2 dah sibuk nak makan pizza la, spaghetti la itu ini lah, so layan je la selera anak2. Kira celebrate birthday Mummy la ni.

So sebelum makanan sampai snap2 dulu la...

 
Akhirnya dapat gak gambar berdua, klu tak ada je yang menyelit...

 
Dalam kereta semua dah tido tapi bila sampai tempat makan terus hilang ngantuk...

Ni lah apa kami makan malam tadi...

  
Pizza for all (except Mummy la....). Tembikai, ais lemon tea, limau ais & hot choc.

 
Spaghetti olio for Daddy dan bolognese utk Daniel & Danish

 
Mushroom soup for all (again except Mummy) & garlic bread.

 
Fish & chip & chicken fingers untuk Mummy

Itu xtvt malam tadi, so apa Mummy buat hari ni???? Tak kan membuta je kan... so buat kek la... buat birthday cake untuk diri sendiri dan cubaan nak buat 'kek pelangi petang' (klu menjadi ada le harapan ngko Som....hehehhe0

Daddy balik awal hari ni. Petang, jiran Mummy dari Nilai, si Sue datang rumah dengan kawan dia. All the way from Nilai dia datang bawak cake dan present untuk birthday Mummy. Dan ada lagi yang lebih special kiriman dari jiran depan rumah Mummy , si Shikin bagi Mummy nasi ambeng ngan tempe... rezeki betul la hari ni. Cadangnya malam ni nak g makan kat Wong Solo, dah ada nasi ambeng ni cancel la Wongo Solo...lain kali le... dah terliur tengok nasi ambeng ni....

 
Tempe dan nasi ambeng dari Shikin & Opah (emak Shikin). Tima kasih banyak2 Shikin. Esok boleh lah bibik goreng tempe tu makan cicah sambal kicap!!!

 
Jangan la ada yang terliur tengok nasi ambeng ni ye...hehhe... tengok anak2 Mummy tengah makan nasi ambeng. Si Daniel lepas mandi tak menyempat pakai baju pun terus makan...

 
Cake & present from Sue, tima kasih banyak Sue. Jangan lupa anak balak yer 4-5 pokok ye, nak tanam belakang rumah!!!

Dah lepas makan nasi ambeng baru la potong2 kek sikit, tak de pun tiup2 lilin dah tua2 ni, potong2 kek pun saja nak bagi anak2 happy cam birthday dia orang la pulak...

 
Birthday cake sempoi yang Mummy buat, tak deco apa sangat pun...choc & choc...heheh. Heart yang besar tu umpama Mummy la yang hidup dikelilingi insan2 tersayang dan 5 heart kat luar tu represent Daddy dan 4 orang anak2 Mummy dan taburan choc rice tu orang2 di sekeliling Mummy la.


 
Cepatlah Mummy potong kek tu, org dah tak sabar nak makan ni...

 
Sweet moment....

 
Sabar yer tak lama lagi birthday anak2 Mummy semua...


Strawberry tak de buat la grapes choc....sedap gak...


Lastly hadiah dari Daddy...chocs & chocs dan dlm kotak tu apa ye???....hehehe. TQ Daddy....luv u soooooo muchhhhhhhhhhh....muah...muah...muah...

No comments:

Post a Comment