Tuesday, March 27, 2012

Dania's Birthday Celebration

n3 yang dah lama terperap dalam draft. 

Actually tak de buat celebration apa2 pun untuk birthday Dania, sekadar buatkan cake dan bawak dia orang makan kay-ep-ci je. Plan asal balik dari kenduri kahwin kat Kelana Jaya terus nak ke KidZania or main bowling kat Alamanda. Cuaca sangat2 panad. Bila dah masuk kereta anak2 pun dah tertidur dan kebetulan Daddy pun pening kepala, so terus balik rumah.
Lepas solat Mummy bersilat kejap (lama sebenarnya...hihihi) kat  dapor. Ingatkan nak beli je sati slice kat resepi rahsia...dah tak jadi ke Alamanda so kenalah membaking2, kalau tak panjang pulak muncung anak dara tu.

Layan je la gambar ye....


Happy 7th Birthday My Lil Princess...Dania



Ok everybody ready....












Blow blow blow......


Cepatlah potogn cake tu Dania...



Kids w daddy







4 orang permata hati Mummy & Daddy.... cepat betul mereka membesar


Blur la pulak gambar Danish ambik ni



Ok senyum semua



 
Birthday girl w Mummy & Daddy

Budak ni lepas menangis sebab Dania yang tiup lilin. So  kena nyalakan lilin semula dan bagi Dia tiup.


Lepas solat maghrib potong2 kek dan posing2 kejap dan pegi makan.  Makan kat ka-ep-ci je.




Sebelum keluar rumah pun kena posing2 dulu


Me & him mestilah kena ada










Since n3 tentang bday dia...kita tepek gambar dia banyak2...



Birthday Dania kali ni Mummy buatkan Rainbow Cake a.k.k kek pelangi. Keratan rentas cake...cam zaman sekolah pulak belajar keratan rentas.... rainbow cake a.k.a kek pelangi. Ini guna resepi lain bukan resepi kek pelangi petang yang selalu Mummy buat tu. Kek ni guna 5 biji putih telor so kek dia ala2 sponge la...lembut je


Silalah makan ye...yang ada kencing manis tu pandang je la ye. Masa dah bagi adunan tu ke 6 bekas baru la terperasan coloring food warna kuning, biru dan purple dah expired....kiciwa betul le, nak merempit ke kedai malas la pulak...so hasilnya ni la warna kek pelangi Mummy ...ni kira pelangi yang kelam je la...kek ni ada 3 perasa, yang pink 2nd layer to strawberry, yang hijau tu rasa pandan yang 4th layer tu rasa keladi (supposed color purple) dan yang choc tu perasa chocolate la. Kalau ikutkan resepi asal, each layer tu letak buttercream filling tapi sebab Mummy rasa cake kosong je pun dah rasa manis Mummy gantikan buttercream dengan strawberry dan bluberry paste.. Nah ngko sebiji kek dengan berbagai rasa, confius sekejap lidah...hahahha

Resepi asal cake rainbow...tengoklah bertapa tebal cream kat each layer tu. Sama tinggi ngan layer cake je

Uols perasan tak gambar2 kat atas tu tak berapa sharp dan clear... camera Mummy dah kritikal ni. Ni semua gara2 posing ala2 poster Ombak Rindu kat Sg Congkak, camera Mummy jatuk terhempas ke batu...huhuh. Mana nak cari camera murah2 ni....sapa ada camera lebih2 tu bak sini derma kat Mummy, apalah ertinya berblog tanpa camera....huhuhu

3 comments:

  1. awek kemboja mne..x pernah nampak gambo dia..

    ReplyDelete
  2. Happy Birhday for Dania 7 tahun....Dania ni macam dah Darjah 5 lah

    ReplyDelete
  3. MJanet - awek kemboja simpan kat rumah je

    MSom - TQ uncle MS. Dania ni 'terover' size....hihihi

    ReplyDelete