Monday, March 12, 2012

Short Trip to Jay Bee - Part 2

Sambungan daripada percutian pendek Mummy ke Jay Bee. Balik dari kenduri kahwin rumah cousin Mummy  , Mummy terus lajak ke rumah kakak Mummy si YB Bukit Mutiara. Mama Miraki pun join sekali (tapi dia boleh telajak sampai hospital dan ntah ke mana2 ntah..hihihi...cam tak pernah datang je. sebelum maghrin family kak Long dan Yin Wong Khoo Lai pulak sampai. Kakak Mummy, Datin S bermalam di kampung anak beranak. 



Menu malam tuan rumah yang berbagai2....ikan tenggiri goreng, udang goreng tepong (hah yang ni Mummy yang buat), ayam masak merah dan rendang daging, dan kacang panjang masak lemak 


Dinner di rumah YB Bukit Mutiara...rasa cam dinner kat kampung pulak

Dafiy yang masih demam tapi demam2 pun tetap layan komputer ngan iPad

Malam lepas makan acara lepak2 santai je la... best gak 5/9 adik beradik dapat berkumpul. Mummy tak dapat nak joint xtvt gossip sebab si Dafiy kan demam so dia asyik merengek2 nak ajak tidur.

Tuan rumah tak bangun lagi Mummy dah bangun...excited nak gi Pasar Larkin ni...hihihi



Seawal pukul 7.30am dah keluar rumah nak terjah Pasar Larkin.


My bigggggggg brother jadi pak supir

Cun tak Mummy tudung Mummy? MMirror, Ariani tengah sales lagi ni, tak pegi ke?

Suka betul Mummy tengok makanan yang dia orang jual. Semuanya nampak sedap2.


hihihi...sampai ke JB ubi kayu yang Mummy cari... nampak sedap dan  empok je ubikayu ni. Mama Miraki pun beli gak


Nyonya ubi 2kg plsssssssss.... pilih yang empok punya ok


Nangka ni sekilo RM10...manisssssssssssss sangat


Ketupat daun palas dan belebet. Ketupat palas tu mummy beli RM10...sebiji 50 sen je, murah kan


Forzen food yang berwarna-warni. Segala macam kuih muih tradisional semua dah difrozenkan...


Baru tau kuih dangai a.k.a frozen pun ada...  rasa boleh tahan sedap, hara agak mahal sikitlah RM3.50 sekeping kecik ni.


Geram tengok frozen food yang berbagai2 warna ni

Lawatan ke Pasar Larkin kali ni agak mengecewakan. Sebiji telor pindang pun tak ada...huhuhu. Dah kena borong orang buat kenduri kahwin kut.Sedih ni. Rasa nak pegi mengadu damba kat batu belah batu bertangkup je....

Lepas beli barang2 gi breakfast dulu. Dapat makan soto yang sangat2 mables dan banyak aksesori.


Soto yang sangat2 sedap.... penuh semangkuk dengan aksesori

Balik daripada pasar Mummy terus siap2 nak balik ke KL. sekejap je kan Mummy datang JB, nak buat camana, Daddy nak pergi kenduri kahwin rumah kawan dia. Anak2 pun liat je nak suruh bersiap, masing2 belum puas main dengan sepupu2.


Ni cucu Mummy ni...


Rasa malas je nak balik....

Pukul 10.30am bertolak balik KL, masuk kereta semua sambung zzzzzzzz, termasuklah Mummy. Sedar2 dah kat Ayer Keroh...hiih. Singgah dulu rumah kawan Daddy kat Bandar Sri Putra, memang righttiming la, sampai  pukul satu lebih memang perut tengah lapar...hihih. Dari rumah kenduri tu Daddy ajak gi rumah kawan dia lagi sorang, kat taman yang sama tapi lorong lain, saja je nak ziarah. Last pukul 3pm baru sampai ruma....badan terasa sangat2 letih dan lesu je, cuaca pun ala2 mondom...


Hasil dari Pasar Larkin... donut 2pkt, getok ubi 2pkt, ketupat palas 10 biji, karipap 1 pkt, kek gula hangus sebiji, ubi kayu, nangka, lontong dll


Boleh tahan sedap ketupat daun palas ni....terasa lemak santan cukup cuma yang tak bestnya sebab dia letak kacang dalam ketupat tu...

2 comments:

  1. ye berbagai2 frozen food sekarang..blk rumah tinggal panaskan minyak tuk mengoreng atau panaskan air tuk mengukus.mudah sesangat mudah

    ReplyDelete
  2. Macam-macam ada... puas belek2 segala jenis terutama makanan! Sedap2 belaka termasuklah ikan tenggiri goreng tuuuu

    ReplyDelete