Sunday, July 22, 2012

Yin - Ramadan Yang Barakah

Bulan Ramadan adalah satu bulan yang di dalamnya diturunkan Al Quran. Bulan yang diturunkan rahmat dan berkat. Bulan diampunkan dosa. Bulan yang kebaikannya diganda-gandakan Tuhan. Bulan yang didalamnya berlaku Lailatul Qadar. Dan berkat kehadiran Ramadhan yang mulia, tahap kesihatan abang Mummy, Yin bertambah2 baik. Selepas keluar dari Hospital Muar, Yin dah boleh berjalan walaupun tidak berapa stabil dan laju. Alhamdulillah syukur, setidak-tidaknya dia boleh ke tandas dengan berjalan. Tak perlu lagi pakai salur dan bag kencing.


Selepas dua minggu Yin berada di rumah kakak Mummy, Mama Janet, semalam sempena 1 Ramadhan 1433 (Sabtu) Yin balik ke rumahnya di Kulai.




Yin bersama pegawai2 pengiring

 Yin dan Mama Jant & Hubby...selama 2 minggu Yin dibawah jagaan Mama Janet & Hubby. Sempat berurut 3x sebelum kena masuk ke Hospital Muar pulak.


Kesibukan YB Bukit Mutiara sebagai 'urusetia'

Abang Brahim....yang banyak berkorban masa dan tenaga, yang rajin layan Yin bercakap dan excercise

Takut nak lepaskan Yin jalan sorang2... takut terjatuh

Dah boleh berjalan sendiri.....

Kak Tanty drive dan Yin jadi jadi penumpang....harap2 balik raya nanti Yin dah boleh drive

Apa makna senyuman mu?


 Ok ready nak bertolak, YB Bukit Mutiara ikut kereta Kak Tanty dari belakang. Kesian pulak nak lepaskan Kak Tanty 3 beranak balik ke Kulai, itu yang Som turun ke Muar gak.


Tah tau bila lagi dapat pegi ziarah Yin. Kami semua berdoa agar ingatan Yin dapat pulih semula dalam masa terdekat. Ya Allah kami semua bersyukur dengan segala ujian dan nikmat yang Kau berikan.

6 comments:

  1. Nampak petang semalam abang Bahreyn dah mula berfacebook, status facebooknya dah mula berisi.
    Alhamdulillah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo full name En. Yin ni Bahreyn eh?. Alhamdulillah la kalau dah bleh berFB tu.

      Delete
    2. kami suruh dia tengok gambar2 kat FB dan blog untuk kembalikan ingatan dia. Yin kata dia tak ingat langsung apa dah jadi kat dia, dia tanya berapa lama dia tak sedar dll.

      Delete
    3. MM - Nama penuh Yin tu Bahrin... masa kecik2 kita orang pelat kut, tu yang panggil dia Yin jer... tak den nya panggil Abang pun... dulu2 emak abah bising gak sebab kita orang panggil Yin nama jer...heheh. Sorry la Yin

      Delete
    4. Kami pun dulu mcm tu jugak. Bila dah mula remaja baru memasing panggil kakak.

      Delete
  2. aku doakan moga kesihatan ko bertambah baik yin

    ReplyDelete