Tuesday, July 24, 2012

Cerita 4 Ramadhan

Alhamdulillah dah 4 hari umat Islam berpuasa Ramadhan (pstttt Mummy baru start puasa hari ni.... jangan bagi tau orang tau...biasalah cuti istimewa). Alhamdulillah juga sebab Daniel, Danish & Dania puasa sampai petang dalam cuaca sekarang yang sangat panas terik.
Dafiy walaupun dia tak puasa dia tak makan pun, setakat minum susu jer....hehehe


Pening gak hari2 nak fikirkan menu untuk buka dan sahur. Time ni la rajin mengoogle dan tengok blog  masak2. Jom la layan menu Mummy anak beranak untuk hari ni. Esok pagi nak masak nasi lemak ngan ayam goreng je la.


Menu 4 Ramadhan

Grilled salmon untuk Daddy dan anak2. Mummy tak berapa suka. baik Mummy makan ikan tenggiri goreng...hihihi.

Tauge goreng bo*oh ala2 kat tepanyaki...

Masak lemak cili api labu dan udang.

Menghairahkan tak buah2 potong ni?

Agar2 cendol.... sedapnya makan sejuk-sejukkkkk

Air pilihan anak2....

Si Danish sempat lagi terlelap sementara tunggu azan Maghrib

1 comment:

  1. utk yg kurang idea nak masak apa..tiru ler menu mummy gee ye...tp SALMON bg tekak2 Jaworld x payah cuba ler.Muntah kang

    ReplyDelete