Thursday, July 26, 2012

Cerita 6 Ramadhan

Hari ni memang ketepuan idea, tak tau nak masak apa. Dah dua hari tak de idea nak masak apa. So inilah hasilnya... menu ala2 kat kedai Siam yer....


Juadah berbuka 6 Ramadhan

Kerapu sweet sour

Tomyam seafood

Sotong & udang goreng tepong

Kangkong goreng belacan

Kuih ni daddy beli kat PaRam.... talam ubi tu sedap, kole kacang tu bau hapak dan manisssssssssssss sangat, serimuka tu so so jer

Ni pun daddy beli kat PaRam. Pecal memang favourite daddy... tapikan.... tauhu kat pecal tu dah berlendir...huhu

'Birthday boy' ... heheh.... boy lagi ke... dah tua berjanggut. Sorry la ye Daddy tak de kek birthday hari ni, Mummy tak sempat buat. Tunggu hari sabtu ni la yer....


3 comments:

  1. baru 6 hari berpuasa dah ketandusan idea ye nak masak apa..

    ReplyDelete
  2. Sekarang baru saya nampak akan keunikan pinggan-pingan antik Mummy Gee itu. Ia menyebabkan segala juadah yg ada semakin beraura

    ReplyDelete
    Replies
    1. MSom, nak beli pinggan royal doulton, noritake or royal albert tak mampu, so guna je la pinggan2 lama ni..

      Delete