Thursday, October 6, 2011

Meninggal sebab kek coklat!

Disebabkan mood membaking Mummy tengah baik punye, hari ni Mummy buat choc cupcake. Kebetulan ada orang order cupcake choc so Mummy buat la lebih untuk sendiri makan. Sekarang ni kalau buat choc cake Mummy memang gunakan resepi "Death By Chocolate Cake"  dari blog Cik Mat Gebu. Ntah2 apa2 nama kek ni kan, kalau diterjemahkan memang jadi 'Meninggal sebab kek coklat!' Mungkin gak kut kalau dah makan sampai tak ingat dunia tu, lagi2 yang ada kencing manis. Tapikan memang puas hati dengan kek/cup cake yang dihasilkan guna resepi ni.

Jomlah layannnnn

Gebus lagi debab cupcake Mummy ni... makan kosong cam ni pun dah sedap. Kali ni Mummy gunakan serbuk coco yang imported punye so memang terasa lebih rasa kecoklatannya...Bakar dalam 10-15 minit je dah masak.


Yang ni versi tak sabar nak makan masa tea-time ... so tuang je dengan sos choc hershey's

Yang ni version supper ...topping dengan choc ganache yang sangat2 sedap. Mummy gunakan milk choc + susu cair + butter sikit nak bagi kilat... amacam tergoda tak dengan ganache yang meleleh tu?


Ini budak sekali ngap 3 ketul....

Gambar selingan ... perfumed 5th Avenue, Elizabeth Arden ole2 untuk Mummy... tq daddy...luv u muahhhhhhhh....hihihi.... kalau tak bagi perfume ni pun luv gakkk

8 comments:

  1. Memang betul2 rasa mcm nak meninggal la tengok kek tu Mummy.. sedapnyaa.

    Wah.. 5th Avenue! My perfume forever.

    ReplyDelete
  2. MMirror ... sebelum meninggal make sure buat kek ni dulu, nanti kempunan pulak...hihihi.... tapi betul2 worth it to try la MM ... sukatan pun guna cawan je tak perlu timbang2....

    ReplyDelete
  3. kalau bagi mah cup cake ni mesti dia tak makan.alergi

    ReplyDelete
  4. td gi pavilion ada nampak kek coklat nama "Death By Chocolate" ni.. harga RM88.00..

    ReplyDelete
  5. Ayu ... memang boleh mati orang sebab tengok harga kek tu...hahaha.... so nak murah meh beli ngan cik gee je...hahahah

    ReplyDelete
  6. ANGKARA "KEK MAUT" KO NI...AKU TERUS BUAT TAU...WALAUPUN DALAM KEADAAN KESIHATAN YANG AGAK KURANG BAIK..HEHEHEHEH

    ReplyDelete
  7. SEDAPNYERRRRRRR...Tahniah dapat minyak wangi

    ReplyDelete