Monday, March 28, 2011

Sudah selesai....


Setelah tertangguh2 almost 2 minggu hari ni baru le settled urusan pengesahan pendaftaran ke darjah satu untuk Dania, emmm daftar pun dah lambat no daftar pun dah 386. Urusan kat pejabat sekolah kejap je tak sampai pun 10 minit tapi yang buat tertangguh tu lupa nak fotostat IC la, dah fotostat IC lupa  pulak sijil nikha, tpai yang paling utam punca tertangguh sebab nak kena sediakan sampul surat beralamat sendiri dan berstem... berzaman dik non Mummy tak pegi post opis. Pos Laju selalu la pegi tapi kat pos laju mana ada jual stem... last adik ipar Mummy si Mak Su yang belikan stem... TQ Mak Su.

So urusan dah selesai tunggu je lah surat dalam bulan ogos nanti....

3 comments:

  1. Tahniah dah beres, ptg ni saya baru nak daftar
    anak perempuan saya tu.

    Sekarang ni susah betul nak daftar anak sekolah. Dahlah saya ni malas tulis2 borang ni, banyaklah pulak nak diisi. Slip gaji pun nak tgok. Mengalahkan nak buat loan bank.

    ReplyDelete
  2. Yang aku rasa tak berbaloi PPD ada program sendiri utk isi data..pastu JPNJ pun ada program sendiri...pastu KPM pun buat program sendiri. 3 program tak boleh nak link antara satu sama lain...itu kadang2 kesian cikgu terpaksa taip benda yang sama sebanyak 3 kali. Itu baru isi data... belum program yg sama content tapi lain namanya...contohnya nak isi markah kokurikulum...PPD buat program sendiri...nanti Unit Koko JPNJ bagi perisian markah untuk diisikan...kemudian KPM pun hantar bentuk yang lain tap benda yg sama...kan buang masa tu..

    ReplyDelete
  3. wahai cikgu MS n cikgu Bahrin.... banyak keja cam tu le baru terasa kita keja, tak de lah duk melangut tunggu masa balik, kdg2 ber FB pun sempat... hehehe... jangan marah ye... saja wat lawak tak pandai, bukan lawak bodoh...

    ReplyDelete