Friday, March 25, 2011

Happy 6th Birthday Princess Dania

HAPPY 6th BIRTHDAY
DANIA  BATRISYA

25th March 2011 (Jumaat) - Hari ni genap umur anak dara kecik Mummy, Dania Batrisya yang ke 6. Happy 6th Birthday Dania, Mummy dan Daddy selalu doakan agar Dania dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, jadi anak yang bijak dan semoga jadi anak yang soleh. Kami semua sayangkan Dania.

Sekejap je masa berlalu yer,6 tahun yang lalu Hari Jumaat juga Mummy lahirkan Dania di HUKM Specialist Center. Dah over dua dan dah induce 2 kali tak rasa sakit apa pun. Doktor kata lepas solat Jumaat dia nak 'belah' Mummy. Sebelum tu Mummy sms Daddy yang masa tu dah pegi masjid sebeb dia ingat lambat lagi Mummy bersalin. Masa doktor cucuk jarum untuk epidural Daddy sampai.

Kat HUKM Specialist Center ni Daddy boleh ikut masuk ke OT. Bila doktor tekan sikit perut Mummy dengan gunting ke apa, Mummy masih rasa sakit, lepas 5 minit dr test lagi pun rasa sakit gak pas tu test lagi pun sakit gak, so nampak cam epidural tu tak jalan je. Lepas tu pakar bius datang dan dia cucuk ubat bius pasang mask kat hidung dan Mummy terus zzzzzzzzzzzz.....

Sedar2 Daddy gerakkan Mummy kata semua dah siap, so Daddy nampak lah dr membelah dan menjahit semua tu... nasib baik dia tak pengsan.. hehehe.

Alhamdulillah semuanya selamat dan baby girl yang dulu seberat 2.8kg sekarang ni dah 32kg... heheh

Dania's 6th birthday...photo taken this morning b4 she left to school
Dania's 5th bday


Dania's 4th bday


Dania's 3rd birthday


Dania's 2nd birthday


Dania's 1st birthday


Dania 3 months

4 comments:

  1. salam mummy teringat dua tahun yg lalu sama tmt...dengan prof zainul...lina enjoy tengok prof potong dan jahit :)tp hubby yg seram sejuk tengok :) Alhamdulilah semua ok. Happy birthday to dania semoga menjadi anak yg soleh dunia dan akhirat.

    ReplyDelete
  2. Oh 6 years? Sebaya Shashal rupanya Dania ni... Happy birthday to you Dania.

    ReplyDelete
  3. Lina - sama la akak pun amik Prof Zainol gak
    MMirror - Dania baru 6tahun cuma saiz badan dia cam budak dah darjah 3 .. hehhe. Terlebih vitamin kut

    ReplyDelete
  4. patut ler dr kecik peha dia mmng gembol2.berterusan sampai sekarang.nnti jadi drumstick cam sifafau (jng marah fafau, takkan fara fauzana bc blok ko pulak ye)

    ReplyDelete