Thursday, March 24, 2011

Sedap, lazat, berzat, berkhasiat!!

Sedap, lazat, berzat, berkhasiat!! Makan...makan...makan...

Biasa tak tengok gambar kat atas ni? Rasanya dari zaman sekolah kita dah tengok gambar cam kat atas tu kan, piramid makanan...Tengok betul2 apa yang kita boleh makan banyak mana yang boleh makan sikit je???  Emmm oklah nak makan buah banyak2... hehehe

Balik kerja petang semalam singgah pasaraya 'gergasi' beli buah2 kat atas ni dan fruit juice (manggo ngan orange). Nampak cam healthy dan sangat2 menyegarkan...

Tapi kalau dah bersalut chocolate cam ni kira healthy lagi tak? Hahha... sodap beb masam2 manis strawberry dan grapes celop ngan milk choc.... wallaaaaaaaaaa. Siap cucuk2 lagi tu, senang anak2 nak makan

Sukalah dia orang ni dapat strawberry choc balik sekolah petang semalam...

2 comments:

  1. Sebagai seorang ibu, mestilah kreatif spt Mummy Gee kita ni. Ubi kayu salut cokelat tak ada ke?

    ReplyDelete
  2. MSom - ubi kayu tu rebus je pas tu tumbuk letak kelapa ngan gula, siap dah getok ubi... kalau rajin goreng tak rajin makan cam tu pun sodapppp...

    ReplyDelete