Thursday, March 24, 2011

Makan2 di iceroom

Malam semalam Mummy & Daddy bawak anak2 makan kat luar. Bagi pilihan dia orang nak makan kat mana and they decide Ice Room. Oklah we all ikut je. Cam biasa le sementara tunggu semua bersiap posing2 dulu la, nak test camera baru.

Tembam betul la anak dara sorang ni, tengok tu pipi dah macam pau yang Mama Miraki buat je.. Percaya ke tak sehari semalam dia masih minum at leas 5 botol susu. Daripada dengar dia menjerit mintak susu bibik lagi rela bancuh susu terus bagi kat dia... hehehhe. Selalu dia kata 'Dania baru 6 tahun, nanti darjah satu Dania tak hisap botol la...' tengok je la nanti dia darjah satu camana

Si Danish yang underweight dan si Daniel yang overweight.


Me? Underweight or overweight... heheh. Tengok je dah tau.... diam2 je la ye...


Wah, ok gak camera baru ni, ok je amik gambar waktu malam


Ice Room diwaktu malam

With  and without flash, which one better?


Tengok tu mata dia dah berlipat.. masa ni sebenarnya dia dah mengantuk pun.. tapi tetap tahan je


Cap ibu dan anak...


Dafiy kesayangan Danny... si Abang sangat2 pandai pujuk adik dia. Bukan pujuk apa pun pujuk si Dafiy temankan dia masuk bilik kat atas... tak padan besar tapi penakut ni...


Mummy & Dafiy


Muka yang dah tak eksklusif dalam blog Mummy ni...


Manggo,watermellon & apple juice. 1 big bowl ice cream for all. Kedekut kan??? Satu mangkuk je icecream untuk semua... nasib baik amik satu je, tak habis pun


Spaghetti bolognese untuk Dania



Seafood tomyam for Mummy


Fish & chip untuk Danny


Japanese eel set untuk Danish... Mummy suka dengan bekas dia


Nasi goreng kampung untuk Mummy dan nasi goreng belacan untuk Daddy. Both are highly recommended... sodappp... licin pinggan.

Mummy & Daddy jarang bawak anak2 keluar makan, tak de le every weekend makan kat luar. Selalunya one a month atau bila ada special occasion baru bawak. So actually malam semalam tu nak buat pre birthday celebration untuk Dania, Dania's birthday is on Friday 25th March. Kena celebrate sebab Friday night daddy dah fly. Berapa kali nak celebrate? Heheh... yang hari tu buat jamuan tu sambutan untuk semua, yang ni untuk family je dan Jumaat tu untuk kawan2 SmartReader dia.


Kek tiramisu cinonet untuk birthday girl... kecian Dania dapat kek kecik. Tak apa esok nak  bawak gi SmartReader Mummy belikan kek besar yer. Mummy not in baking mood so beli je la kek untuk esok ye.


Lil princess make a wish


Happy birthday to you..happy birthday to you.. happy birthdy to Dania... Happy birthday to you... Masa ni Mummy terpaksa peluk si Dafiy kuat2 sebab dia menyibuk nak tiup lilin tu


Bila Dania dah tiup, Daddy nyalakan semula lilin and now Dafiy's turn... sukalah di atu dapat tiup lilin.


Sikit sama sikit banyak sama banyak.. apa yang penting anak2? Ya betulllll... kerjasamaaaaa. Licin.


Surrounded by 4 little angels


Along the macho man...tengok la jambul dia tu, ntah berapa banyak ditepeknye gel rambut


Nak menyelit saja bujang kecik ni, tak bagi peluang langsung Mummy nak posing ngan Daddy


My happy family

p/s Quality gambar kurang memuaskan (sangat2 terang), tuan punye blog x habis lagi baca manual camera ni... terlebih lighting la.. hehehhe

3 comments:

  1. wah cantik lah gambo amik guna camera baru, nasib baik yang lama ilang, klu tak , tak beli yang baru.. berapa banyak kali daa sambut bday, 25 march tu sama ngan bday sasha la, boleh share cake tak Dania ngan sasha....

    ReplyDelete
  2. gee.potong kek kecik tu cam aku belikan untuk amir jer..hehehehe...cantik2 kamera baru..tapi bright sangat ler..

    ReplyDelete
  3. seronok nya mummy dh juga tak makan kat luar....cam best jer :)

    ReplyDelete