Wednesday, March 16, 2011

Istanbul - Madinah - Mekah (Part V)

Kalau pegi ke Mekah dan Madinah tak  melawat ladang unta dan  minum susu unta fresh tak sah kan... tapi Mummy setakat ikut pegi ladang unta la, tapi belum boleh nak minum susu unta tu la ..

Mummy pergi ladang unta dua kali, sekali kat Madinah dan sekali kat Mekah. Masa kat Madinah tu siapa yang 'lalu' memang betul2 minum susu unta fresh, sebab memang tengok sendiri mat gembala tu perah susu unta manually dan masuk dalam mangkuk ayun ayan besar. Sekejap je dia perah dah sapat semangkuk besar. Pas tu dia cedok guna cawan dan tuang dalam plastik, satu plastik 5 SAR.

Masa kat Mekah dia jual susu tu proper sikit la, tak de la di perah dan terus jual. Dia dah siap masukkan dalam botol2 kecik cantik, sebotol pun 5 SAR.

Anak2 kata yang kat belakang Mummy tu dinasor dan bukan unta... heheh



Ente bukan gembala unta ya!!! 

Group photo kat ladang unta

bersambung...

4 comments:

  1. apasal ko tak cuba perah susu unta tu...gambo ko ngan wan yg pakai spek tu aku tengok dah macam pak arab gembala unta... hahaha...

    ReplyDelete
  2. salam mummy - seronoknya :) bila peluang ni akan tiba utk saya pulak :)

    ReplyDelete
  3. Lina - insyallah kalau dah ada niat tu, satu hari nanti mesti akan sampai

    KKay - takut la nanti kena kick ngan unta tu...

    ReplyDelete
  4. xde ke diorg offer naik unta tu?

    ReplyDelete