Monday, March 21, 2011

Istanbul - Madinah - Mekah (Part IX)

Minggu yang baru dan hari yang baru tapi sorry ye n3 kat blog Mummy still dengan tajuk yang sama... heheh... tak habis2 lagi nak cerita ni.... sorry la kalau ada yang boring, bosan, jemu dan yang sewaktu dengannya. Mummy tak paksa uols baca pun saja je Mummy nak kongsi pengalaman Mummy.


Kali ni nak cerita dan tunjuk gambar2 masa kat Isketambola Istambul Turki... Dari KL flight singgah di Riyard dalam 45 minit kemudian kami transit di Jedah selama 12jam. Pas tu flight dari Jedah ke Istanbul dalam 3 jam.


Istanbul dalam penghujung winter.Kalau ikut dari info yang diberikan oleh Andalusia dan dari weather focus suhu dalam 7-12 celcius tapi kan huhuhu.... suhu kat sana drop sehingga 1-3'celcius most of the time. Snow tak de tapi freezing mist ada. Mummy  cuma bawak winter coat je sebab tak sangka sejuk sampai cam tu, so terpaksalah beli glove dan topi kat sana.


@ Istanbul Airport


Scenery yang sangat2 cantik


Kami menginap di Q-Inn Hotel







Jinak2 merpati....












Rail bus yang berkongsi laluan dengan kenderaan2 lain, uoals agak2 klu kat Msia ada rail bus yang kongsi laluan cam ni camana?







p/s kesian gambar Daddy tak ada...huhuhu... Nasib baik Daddy ada amik gambar Mummy guna handphone dia, tapi gambar2 Mummy semua ada dalam camera yang hilang tu... huhuh

2 comments:

  1. cantik lah kat istambul ni, suka aku tengok tempat dia, ni tak sabar nak booking teket kesana..hahaha...

    ReplyDelete
  2. Insya Allah..smuga dapat pg sana

    ReplyDelete