Thursday, March 17, 2011

I believe I can fly ....

I believe i can fly...
I believe I can touch the sky ....


Apa kena ngan Mummy ni? Sungguh bermotivasi dan tinggi sungguh angan2 cita2... tapi kan orang kata (ke kata orang? apa2 la labuuuu), kalau kita percaya sungguh2 perkara yang ala2 mission impossible pun boleh berlaku tau... so Mummy harap ianya akan berlaku kat Mummy la... apalah yang Mummy merepekkan ni ye??? Nak tau cerita baca je terus N3 ni...

Masa pergi umrah ziarah dua minggu lepas, Mummy tertinggal camera kat bilik hotel di Madinah. Masa  dalam bas b4 bertolak ke Mekah tu, tour guide dan mutawiff dah few time suruh cek beg kut2 ada barang tertinggl dan Mummy memang dah cek dalam beg sandang Mummy tu dan Mummy pegang cam camera tu ada tapi Mummy tak bukak la pulak beg untuk confirmkan, bila dah hari kedua di Mekah baru Mummy perasan yang camera Mummy tu tak ada dan yang kat dalam beg sandang Mummy tu kotak bedak.... huhuhu... rasa cam nak  menangis pun ada... puas dah selongkar semua beg...

Pas tu Mummy mintak mutawiff dan tour guide utk called ke hotel Durrat Al Fayroz si Madinah tanya kut2 ada cleaner terjumpa camera Mummy dan camera Mummy tu pihak hotel tolong simpankan... huhuhu... dukacitalah tak de pulak. Mummy memang confident camera tu tertinggal atas katil dalam bilik hotel. Before nak keluar bilik hotel tu Mummy sibuk nak amik gambar Daddy yang dah pakai ihram so lepas ambik gambar tu Mummy ke toilet dan terus keluar hotel.

So penatlah Mummy berposing sakan masa kat Istanbul dan Madinah... nasib baik ada sikit2 gambar daddy ambik guna handphone dia...

Taip tu la, Mummy nak berimaginasi ni... Mummy bayangkan ada cleaner jumpa camera Mummy tu dan diberikan kat check-in kaunter. Pas tu orang kat kaunter cek siapa penghuni on that date. So dia dapat info, dia pun hantar camera tu ke Andalusia (travel agent) dan pihak Andalusia pulak contact Mummy bagitau camera Mummy ada kat opis dia orang.... waaaaaaaaaa sungguh berimaginasinya Mummy... tapi kan mana tau perkara ni jadi kenyataan, kalau dah rezeki Mummy dapat semula camera tu adalah. Wallahualam....

8 comments:

  1. angan2 pun kadang2 boleh menjadi kenyataan, walaupun sekali fikir cam mustahil.tapi kan dah ko kata yang kemas bilik tu mat bangla, rasa cam tipis aja harapan...tapi Allah maha pengasih dan penyayang,kalau benda tu sesuatu yang sangat berharga buat ko [bukan kameranya, gambo2nya le], insyaallah....

    ReplyDelete
  2. KKay betul tu ... orang tu nak amik camera tu amik la tapi bagilah kat Mummy memory card dia, atau bagi pinjam kejap memory card dulu nak amik semua gambar dalam tu dulu pas tu pulang semula kat dia...huhuhu

    ReplyDelete
  3. Jam tngan aku trtingal mse amik air smbyng kt masjid nabawi tepi tiang, balik smpai hotel baru tringat,esoknya tengok dh x de kt situ...........tp......Tuhan nk wt apa2 sume boleh dh ari ke 3 jamku d temui smula kt tmpt yg sama gak...Kuasa Yg Maha Esa, klu dh rezeki x kemana w/pun cam x lojik

    ReplyDelete
  4. Dulu i pun ada tertinggal sapu tangan kt masjid nnabawi, tapi i tak kisah pun.sebab tu semua dlm mimpi...

    ReplyDelete
  5. Mula2 trpranjat gak dpt tau u prnah trtinggal sapu tngan kt msjid nabawi, sib baik dlm mimpi....Se tau I u blum prnah ke sana kannnnnn.....

    ReplyDelete
  6. mama janet, i pun serupa you gak, tertinggal baju kecik dalam bilik air kat hotel penginapan, i tak kesah pun, ala masa tu kan kita pegi sama2, tahun brapa ye dah lupa lak....

    ReplyDelete
  7. Kak Kay n Mama Janet 2 memang, u all brdua ni kan apa yg I ada u pun nk ada, then apa yg I rase u pun rase gak.....kita bt 3 ni serupa ya!

    ReplyDelete
  8. niat tu nk tangkap gambar je hah kan dah tertinggal...huhuhuhu

    ReplyDelete