Tuesday, February 1, 2011

Sindikit sorok barang ...

Hujan sana hujan sini banjir sana banjir sini... dan dalam waktu bencana inilah akan ada xtvt sorok sana sorok sini, peniaga dengan sengaja menyorok barang dengan tujuan nak menaikkan harga barangan yang dijual, bila stock terhad dia orang akan jual dengan harga yang lebih, falsafah dia orang ni senang je 'you take it or you leave it...'

Ini bukan stock banjir ye tapi memang sebahagian dari stock bulanan wajib Mummy... agak2 ada tak orang beli telor sampai 100pcs... dan uols agak2 la telor tu akan watammat dalam tempoh berapa hari?

Patutlah badan masing2 sais 'XS' beras wangi sebulan sampai 30kg.... hahahha... Pembetulan yer sebulan beras Mummy 20kg je, saja je beli xtra 10kg lagi utk majlis akan datang!


Kat Tes*o... dah kehabisan minyak masak, yang tinggal cap H*lang dan cap ni. Dah serik terbeli yang cap H*lang sebab bau dia memeningkan sangat so dah tak ada pilihan (pilihan minyak jagung banyaklah...heheh) ambik la minyak ntah cap apa ni, harap2 tak bau cap minyak H*lang tu....

Aiyaaaaaaaaa... minyak ini blen saja ka? Wa mau laya ... kena beli juga la. Agaknya itu yang apek ni fikirkan sambil garu telinga yang tak gatal!

Santan pun tinggal cap ayam je... harmuni elek... terpaksa beli gak le walau santan ni sangat2 cair compare ngan santan harmuni tu... klu tak beli nampak gaya kena masak bening ngan asam pedas je la hari2 gamaknya


Kenapa Mummy beli sandle yang sama sampai dua yer???? Takut dihanyutkan banjir ke? Hehhe

5 comments:

  1. hahaha... aku tau kenapa ko beli sandle sampai dua, ni mesti sebab kes perbalahan sandle masa kat PD. so yg satu nanti ko simpan wat bahan bukti..

    ReplyDelete
  2. hahahahha yg sepasang tu tunggu kaki aku sampai kan....TQ..TQ...TQ yea....heheheh sebenarnya tadi gi gak ke Bata....nampak gak sandal ni...hehehe tapi tak jadi beli sebab rasa2 cam dah ada pulak orang belikan yea.....hehehe..Kak Kay jangan jeles yeaa

    ReplyDelete
  3. Napa la ko bli minyak yg cap itu. Aku baru je complain yg minyak tu keruh n kt bwah dia ada putih2 cam minyak klpa beku bila wktu pg masa kita kecik2 dulu....btul2 cam min yak recycle dgn bottling dia x sama, ada pnuh/x pnuh, label dh brminyak n so on

    ReplyDelete
  4. KKay - Yang satu lagi sandle tu nak simpan, kut lagi 20-30 tahun boleh jadi barang antik....

    MMiraki - jangan perasan ye ... hehhe

    Anonymous - Minyak tu dan minyak cap hel*ng je yg tinggal kat Tes*o. Terpaksa la amik gak. Cap hel*ng tu kompirm x nak beli dah sebab minyak dia bau ya amat... kalau time mengoreng memang boleh pening kepala

    ReplyDelete
  5. MInyak cap pisau pun..ya allah baunya pun aku pening.Cam hanyir2.nasib baik beli botol kecik.bila ler nk abis.Aku suka buruh n sri murni je

    ReplyDelete