Tuesday, February 1, 2011

Cerita dalam hujan

Lepas kelas choc ahri sabtu yang lepas Mummy kemas baju 2-3 helai dan terus merempit ke satu lokasi yang tak jauh dari rumah ni... em jauh tak jauh pun adalah dalam 80km... anak2 Mummy si Daniel, Danish & Dania semua dah diangkut dengan Mama Miraki. So tinggal Mummy, Dafiy dan bibik. Mula2 plan nak tinggal bibik je kat rumah sebab Mummy pergi pun sehari je tapi bila fikir nanti tak de sapa nak jaga Dafiy masa Mummy drive, Mummy pun suruh bibik ikut sekali.


Kul 5:15pm Mummy keluar rumah, masuk je hway start gerimis. Lepas tol Nilai jer jalan dah start jam... em bosan gak le drive dalam hujan ni... so pemanduan berhemah 70km sejam je la waktu hujan2 ni. Sepanjang hujan memang hujan je la sampai le ke destinasi.

Masa Mummy sampai masing2 tengah berendam dalam kolam... anak2 memang suka la dapat mandi kolam dalam gerimis senja ni... hehehe.


Malam pegi melepak kat Telok Kemang dalam gerimis... balik ke apartment semula anak2 sambung main...


3 orang yang dah keletihan akibat berendam


Dafiy lepas dapat sebotol susu terus cergas semula. Cepat Amir tangkap bola ni, Dafiy tendang ni...

 
Jaga2 Amir, Dafiy tendang kuat ni


Cepatlah tendang bole tu Dafiy... penat dah Amir tunggu ni...


Tepi laut waktu malam, tak nampak pun suasana laut sebab gelap gelita


Malam yang gelita...


Partner in crime


Kehadiran 3/9 ... oklah tu emergency plan... pegi bercuti untuk tempoh 15 jam jer... Mummy sampai kul 6.30 pm dan esoknya kul 12:30pm dah chow balik... yang penting dapat jumpa


Sejuk2 pun anak2 sentiasa kehausan je..


A must  xtvt for the kid... berendam dlm swimming pool


Yoy..yo.. Amir & Dafiy



Pegang2 tangan tu...


Posing2 sebelum balik...


Me, Mama Miraki & Kak Kay

Percutian teringkas... dari perjalanan pergi sampai selamat balik ke rumah memang sentiasa hujan. Kadang lebat dan kadang gerimis je.

No comments:

Post a Comment