Monday, February 21, 2011

Bye bye ...

Ibu dan anak2 kucing yang dah habis pantang ni Daddy bagi kat opismate dia. Alhamdulillah harap2 lepas ni tak ada lah masalah hasil sisa kumbahan si kucing ni... heheh.

5 ekor kucing yang dah bertukar tuan...

Comel kan anak kucing ni, ada 4 ekor yang 3 ekor kembar seiras bulu warna brown, lagi seekor warna hitam dan semua betina

Ibu kucing ni nama dia Felix ... tak tau la apasal budak2 ni panggil dia Felix.. tu bukan nama jantan ke???

Dania yang dulunya takut sangat2 dengankucing la ni dah berani pegang anak kucing ni

Dafiy berani usik2 sikit je...

Comel... em sorry la yer kucing, walau kau comel tapi Mummy tak sanggup nak bela kau 4 beradik...

Kira sebulan lebihlah anak2 kucing ni ka rumah Mummy dan dah berbeg2 gak le belikan friskies kat kucing2 ni. Anak2 cam sedih je bila tau Daddy nak bagi kucing2 ni kat orang. Untuk pujuk dia orang Mummy kata dia orang boleh terus hamster yang 3 ekor tu je.

So sekarang tinggal ada 3 ekor hamster je.... hamster dan rumah dia ni kawan si Daniel bagi ... gelilah Mummy tengok hamster ni, dah macam ternak tikus je... tapi oklah sikit dari kucing, at leas hasil kumbahan dia tak busuk cam kucing tu...Tengok hamster ni Mummy rasa baiklah bela je tikus... heheh...


Gambar tiada katan dengan n3 kali ni er... heheh. Tuan punye blog potong rambut lagi... kali ni potong pendek belah belakang tapi belah depan paras bawah telinga la. Lebih kurang cam model kat atas tu, tp rambut Mummy tak de la setebal rambut minah tu...dan Mummy rasa Mummy jadi lebih comel dan lebih mudah dari model tu... hahaha

8 comments:

  1. Comel2 anak kucing 2, tp kt umah aku dh ada Ciki, cukup ler seekot wt kawan brmain!

    ReplyDelete
  2. Cantik la fesyen rambut tu Mummy. Aritu MM gi salon, cari fesyen sesuai pun sampai pening berjam2.

    ReplyDelete
  3. Kak Kay, ko tak g salon ke...I nak g ni.

    GEE, tak pe ler ko bagi kt org.Kalau buang kt pasar kesian.Tak reti nk cari mkn, sebab dh bisa kita sediakan mkn n minun dia.Aku kesian ibu kucing org atas.Beranak 3.seekor mati.Di golek2, diterbalik2 n dijilat2 anak dia.Agaknya dlm hati kenapa ler yg seekor ni tak gerak2.Tersayat hatiku.....binatang pun sayangkan anak.

    ReplyDelete
  4. Mama Janet.....kalau ko g saloon I tumpang skali.....mls ler nk drive sorang2, nape Kak Kay je ko ajak!

    ReplyDelete
  5. mama janet, I pun cadang nak gi saloon gak, tu lah tengah pikir2 nak wat pesen apa yang sesuai dgn I. my hubby tu la suruh I potong rambut, dia kata biar I nampak CUTE....
    cik anonymous, you pun nak gi saloon gak ke, hubby you suruh potong rambut gak ke, atau wat rebonding.... nanti kita g sama2 la, you drive la I mls la...

    ReplyDelete
  6. Selalu tertanya2 juga kenapalah kucing diciptakan tidak boleh berdikari macam binatang lain?

    Mungkinkah ia untuk menguji kesabaran kita sebagai manusia.

    Apa yg kalian lakukan adalah baik utk kucing sejagat, Ia jauh lebih baik daripada golongan yg meracun kucing2 itu, atau menenggelamkannya di dalam sungai.

    ReplyDelete
  7. wah potongan rambut cam Victoria beckham tuh huhu. angggun bergaya

    ReplyDelete
  8. Saliza - anggun bergaya sudah semestinye... nak lawan bini si Bekam tu lah... hhahahha

    ReplyDelete