Sunday, May 22, 2011

Tuding sana tuding siniTerlebih dahulu mari kita sedekahkan al-fatihah kepada 16 mangsa tanah runtuh dari Rumah Anak-anak Yatim dan Anak-anak Hidayah Madrasah Al-Taqwa di Hulu Langat. Semoga roh mereka dimasukkan dikalangan orang2 yang beriman dan ahli keluarga mereka diberi kekuatan untuk menghadapi ujian besar ini.


Bila kejadian macam ni berlaku macam biasa masing2 nak tunjuk hero, buat kenyataan sana sini. Mak menteri tu kata rumah anak yatim tak berdaftar pak  menteri ni kata rumah tak selamat dan lain2.
Patutnya pihak yang berwajib fikir kenapa banyak rumah anak2 yatim yang disediakan oleh orang2 perseorangan atau kumpulan. Mummy rasa kalau kemudahan untuk menempatkan anak2 yatim dan miskin mencukupi tak adalah rumah2 anak2 yatim persendirian ditubuhkan dengan banyak oleh insan2 yang prihatin ni.
Elok sangat la peruntukan Permata Negara yang beratus juta tu disalurkan sikit untuk kemudahan anak2 yatim supaya mereka ada tempat yg lebih baik!
* gambar2 dari Berita Harian

1 comment:

  1. segala kejadian telah ditentukan Allah, Allah punya perencanaan yang lebih baik buat mereka. jadi tak payah lah kita nak bercakap kalau sekadar cuma bercakap aja tanpa boleh berbuat sesuatu....
    Al-fatihah buat mereka yang terkorban...

    ReplyDelete