Monday, November 22, 2010

Dari 43650 => 81100 (Part III)

Ahad - 21/11/2010

Lepas breakfast Mummy pergi ke rumah Mak Su kat Taman Desa Cemerlang. Singgah sekejap kat Tesco Tebrau. Ternampak JJ sebelah Tesco tu teringat pulak kat duta JJ si MMirror yang la ni tengah  main kejar2 ngan kangaroo agaknye.

Balik dari rumah Mak Su, kemas2kan barang la pulak. Anak2 dah bising tanya dah nak balik ke, tak boleh extend lagi ke... Tiap kali dah berkumpul ramai2 cam ni memang anak2 yang paling liat bila nak diajak balik.... sibuk nak main je dengan sepupu sepapat

Lepas lunch lepak2 kejap dan layan  mata sekejap. Pas tu siap2 nak balik dan nak singgah ke rumah Wong Khoo Lai pulak. Kita orang berjaya menggoda Som, so dia ikut sekali ke rumah Yin. Alah dekat je dari rumah Somke rumah Yin tu, tak sampai pun 30 minit...

Dafiy maian ba ba chak ngan sapa tu?

Tengok kain baju Mummy ... tu baru perjalanan 3H2M tu... orang ramai anak cam ni la...

Turn anak2 posing2 pulak...

Posing lagi...

Soalan cepumas ... kenapa MMiraki main ba ba chak kat belakang Mummy? Kalau betul ada hadiah misteri yang menanti anda...

Soala cepumas kedua... Apa ang nak dijolok oleh hubby MMiraki ni? Buah mangga? Silap...cuba lagi...

Posing lagi b4 gi rumah Yin

Hway yang lengang menuju ke Kulaijaya

Di depan rumah Yin Wong Khoo Lai

Cikgu 'Beso' menunggu ketibaan adik2...

Posing2 lagi... apalah nak jadi ngan kita orang ni...

4 out of 9

Dari datang sampai kita orang nak balik Dafiy dan Amir tidor je... 

Mummy & Daddy kat reception area b4 check-in kat Puteri Resort

Bilik penginapan Mummy kat Puteri Resort 

 
 
Persekitaran dan deko kat resort...

Sibuk je la makcik kat belakang Mummy tu, pantang jer orang nak bergambar mesti dia nak selitkan muka dia tu

Isteri2 sibuk posing2...para suami layan beraneka hidangan atas meja tu...

Walaupun Yin & Kak Tanty baru sampai dari kampung tapi sempat masak itu ini untuk kami semua. TQ la ye. Jom layan apa yang kami makan lagi...

Ubi samin yang mables... bersih dan licin pinggan, tak perlu basuh dah.

 
Mee goreng yang banyak 'binatang' dan popia otak2.. Ada jemput2 sayu, ada apam balik, ada drummet...semua tak dan nak amik gambar

Ke mana saja pergi, sudut kanak2 memang menjadi tumpuan la...

Ok time untuk alik ke sarang masing2...

Muka bangun tidor Dafiy...

Terma kasih ya tuan tanah rumah, Yin & Kak Tanty

Sedih je budak dua orang ni... Ika tak berjaya mengajak Lisa ke KL...

Bye semua... lain kali kita jumpa ye...

Pukul 6.00 pm bertolak balik ke rumah masing2. Masuk ke hway je masing2 zzzzzzzzzz termasuklah Mummy. Bila sedar dah kat R&R Pagoh berhenti untuk maghrib. Mummy sampai rumah pukul 9 malam. Habis dah percutian tak terancang ke JB.

 
Donut dan telor pindang dari Pasar Larkin. Selain tu Mummy beli gak ubi kayu.... hehehhe

Oleh2 dari Yin 7 Kak Tanty.. ada kuih goyang, kerepek pisang dan kerepek keladi. TQ ye..

2 comments:

  1. haha.. cik nab suka tau amik gambar nyorok2 cmtu..

    ReplyDelete
  2. nak sorok kege****an...

    ReplyDelete