Monday, November 22, 2010

Dari 43650 ==> 81100 (Part II)

Malam minggu - xtvt makan2 kat Kampung Nelayan  Senibong

Bersiap2 nak pi dinner



Malam minggu pegi makan seafood kat Kampung Nelayan Senibong. Lokasi Mummy tak tau so ikut je la kereta Abg Enal. Keluar masuk kluar hway, kluar masuk kampung, jalan under construction finally sampai... tak de la jauh sangat. Dalam 45 minit jer dari rumah Som. Walau lokasi tak jauh sangat dari rumah Som tapi kalau Mummy yang cari lokasi tak jumpa kut... hihi... silap2 Mummy sampai ke Spore... hahaah.
Banyak kedai2 yang boleh dipilih kat sini....

Konfius nak masuk kedai yang mana satu, masing2 berebut2 nak suruh kami masuk kedai dia orang....


Lastnya berjaya digoda untuk masuk ke Restoran 6 Corner... menyibuk la pulak mamat ni ...


Oklah jom kita pilih2 apa nak makan...


Ikan2 yang sangt segar bugar...


Sotong bersaiz XXXXXXXXXXXXXXXL

Ini yang penting... keadaan dapor yang bersih dan teratur dan yang pasti tukang masak ramai so customer tak eprlu tunggu lama sangat...

Sementara tunggu hidangan sampai apa lagi yang boleh dibuat selain dari klik klik posing2...

Apa ni Daddy, belum makan lagi dah tersandar bagus je...


Kids & Daddy


Susah betul nak amik gambar Dafiy asyik pusing sana sini je, tengok tu sampai Daddy kena pegang kepala Dafiy..


Jeling2 manja dari Dafiy


Kena dokong Dafiy sebab asyik nak berlari2 je celah2 meja


Air dah dua jug habis dikerjakan anak2, mana ni makanan tak sampai2... tengok anak2 dah main ngan straw la pulak...


Tengok tu muka Mama Miraki... relax la mama, orang tu baru nak siang ikan tu... perabih la dulu teh tarik tu...

Hubby Som & MMiraki


Bila nampak hidangan dah sampai senyum melebar je.....

Otak2 ni yang sampai dulu, so telah berjaya dikhatamkan oleh anak2...

Ketam bakar tak tau sedap ke tak sebab Mummy tak  makan kerang


Butter prawn yang sangat sedap... rasanya dia letak sikit serbuk kari ni... ini betul2 butter prawn dan bukan cucur udang yer.. heheh

 
Sotong goreng tepong yang sedap gak.. dia potong bulan nipis2, dengan tepong yang rangup... walaaaaaaa.... masa makan memang tak ingat dunia...

Jenahak sweet sour... sedap...sedap...sedap...


Jenahak 3 rasa... dah memang sedap, kenalah kata sedap... jenahak digoreng garing dengan sosnya yang sedap (tak tau lah kut dia letak ajinomoto setengah kilo ke....heheheh)

Ikan jenahak bakat dengan sambal... enak bangettttttttttt okey... Mummy ni jenis tak suka ikan bakar okey tapi Mummy boleh makan jenahak bakar ni, kuah sambal dia sangat2 mables... tak boleh nak digambarkan kesedapannya ni...

Ketam goreng berlada... daddy suruh order ketam goreng kari tap tak ada la menu tu pulak tapi yang pasti ketam goreng berladi ni memang melotup bedah... Mummy memang meratah sakan ketam ni...

 
Tomyam campur dan telor dadar


Oklah menu dah sampai tu jom lah kita makannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn.


Sila2 makan...


Mana nak makan dulu ni?


 
Ketam & udang memang my favourite...


Si Som ni cam beria jer... last dia makan seketul je ketam ni, ingatkan dia nak habiskan ketam sepinggan depan dia tu ...


Muka2 yang dah kekenyangan


Posing2 dulu sebelum balik

So conclusionnye makanan kat kedai ni memang sangat2 sedap, so memang Mummy bagi 4.5 bintang **** .... so kalau ada sesiapa nak pegi makan kat Kampung Senibong ni, bolehlah try restoran ni. No telefon pun ada kat atas tu, boleh calling2 la dulu sebelum datang...

Lepas makan2 anak2 merengek2 nak beli mainan la pulak... emak2 nak cuci2 mata gak .. cam ada je benda2 menarik yang dijual kat gerai2....


Apa yang di orang beli ni ala2 roket la... nsib baik harga sebiji RM3 dan 2 untuk RM5....


Balik sampai rumah Som, anak2 sambung main roket ni. Tak tau la pukul berapa dia orang masuk tidor....

3 comments:

  1. earkkk... kenyang aku tengok korang makan sedap2...tumpang sedawa ye....

    ReplyDelete
  2. Kak Kay - orang ajak pegi tak nak...kan dah sedawa sendiri....

    ReplyDelete
  3. sendawa angin jea tu..huhu..

    ReplyDelete