Sunday, November 7, 2010

BBQ Nite

7/11/2010 (Sabtu) - Petang ni plan nak buat jamuan makan & BBQ untuk ahli keluarga terdekat Mummy & Daddy, lagi pun raya yang lepas kami tak sempat nak buat open house kan.  So pagi2 Mummy, Daddy & Danny dah terjah ke pasar kajang cari bahan2 untuk BBQ. Dari pasar terus terjah ke Tesco pulak. Hehehhe....first time sampai Tesco sebelum jaga bukak pintu Tesco...hehhe...7.55am. Balik Tesco terus bersilat kat dapor dengan bibik siang itu ini.

Tak ada pun nak masak macam2 cuma takes time nak mencuci ayam, udang dan sotong. Bercinta gaklah nak cucuk udang dan sotong kat lidi... sebelum Mummy ngap udang tu, udang tu dah gigit Mummy dulu... berdarah gak le jari2 ku yang gebu runcing tu...




Jomlah layan gambar2 je...

 
Daddy gigih menyalakan arang dengan bantuan anak2....

Bahan2 utk BBQ

 
Ayam dan sotong

 
Udang dan jagung

 
Nasi lemak & soto dengan aksesori

 
Nasi goreng cina dan soto goreng liat... hehehe... kalau pakai gigi palsu harus tertanggal...heheh

Potato salad... sedap makan sejuk2...

 
Kek oren dan blueberry muffin

 
Cripsy choc & tembikia yang sangat manis

OK makanan semua dah ready cuma tinggal tetamu je, manalah tamu Mummy ni tak sampai2 lagi. Cakap kat dia orang jamuan mula 5pm onward dah 5.30pm tak de lagi orang datang... dia orang ni terlupa ke?

Ketibaan KKay & family


Diikuti dgn ketibaan MMiraki & family


Sampai2 terus posing2...




Lambat sangat bara api nak menjadi, Mummy dah bakar sebahagian udang dan jagung dalam oven je...


Shasha & Ika gigih membakar ayam...


Silalah makan...

Cinta hatiku...

Ketibaan anak2 Datin S dan Datuk T disambut oleh Kakak Kay... Iwan dan Aril tak larat nak melayan isteri dan adik2 yg asyik nak posing je...
  
Apa aku nak ngap dulu ye?


Sedih la emak tak ada huhuhu...

Mummy la

Makcik melayan anak2 saudara makan.... boleh gitu

Terbalikkan ayam tu jangan sampai rentung....

Daddy dan hubby Kak Kay dan Mama Miraki

Daniel dal kawan2nye...

Kesian si Danish, time ni lah ni Demam...

My anak dari Dania & Ika anak Mama Miraki

Anak dari Kak Kay dan Mama Miraki

Kak Kay takkan dah nak terlelap pulak, malam masih muda laaaaaa 

Anak2 Datin S ni sentiasa dalam kumpulan.... hehhee...

Dah makan jom la kita lepak2 dan posing2 lagi...

 
Apa perbezaan kedua2 gambar di atas? Siapa dapat jawab dengan betul dapat hadiah misteri....

Wah si Dafiy pun dah pandai ngap udang ye...baik2 Dafiy nanti tercucuk lidi tu

Makcik2 yang tka lekang dengan camera... peduli apa orang nak kata... betul tak???

Nak jagung sikit boleh tak???

Ipol & family anak Maklang dari Puchong. Mak Lang tak dapat datang kali ni.

Dua budak yang tak tau siang ke malam...

Ehem...ehem... Dania dating ngan sapa tu... hehehe....ni kawan Daniel 7 Danish nama Danisy Israf.

 
Not bad gak ye hasil photo snap si Dafiy ni... hampir 30 keping gambar kut yang si Dafiy snap nasib baik lah camera ni tak guna filem bergulung2 tu..hehehe 

Kita tumbuk dia....


Mak saudara dengan anak2 saudaranya...

Orang busy posing2 Daddy busy ratah udang....hahahah....

Iwan dan Ayu ... mak buyung yang bakal melahirkan anak kedua March 2011

Mummy & Iwan

Ntah aksi apa2 la Mama Miraki ngan Eija ni...

Kat mana2 rumah pun, sudut internet menjadi tumpuan anak2... makan2 dah jadi no dua...

Mummy & partner...Dafiy dan cucu Mummy si Echah

Kul 10.30 anak2 Datin S nak balik dah... terasa gak la ketidakhadiran Datin S kali ni...tak apa semoga beliau dan Datuk T tenang menalani ibadah haji... anak2 yang ditinggalkan semua ok je...

Tamu akhir yang balik Mama Miraki dan Kak Kay.... eh... Mama Miraki dah tukar uniforn la pulak.....

Thank u pada semua yang dapat hadir... pada yang tak dapat hadir insyallah kalau ada rezeki kita buat makan2 lagi ye...

p/s Sila abaikan tarikh kat gambar2 tu yer... lupa nak setting la masa tukar bateri...hahaha

4 comments:

  1. Gee= nasib baik ko tak tulis kul berapa tamu akhir balik, kalau tak malu wei....

    ReplyDelete
  2. Yg tak hadir tu bukan apa....tak di jawel

    ReplyDelete
  3. Pancen...memang pancen tak dijawel. Pada hal cuti Deepavali kan... tapi dah tak dijawel camne...kan Mek?

    ReplyDelete
  4. Mek Kelate & Bahreyn - Ala kalau diajak pun dah tau jawapan yang diterima...

    ReplyDelete