Friday, October 1, 2010

2034.... hidup lagi ke aku?

Salam Jumaat semua. Meriah ngan open house lagi ke. Hari ni lunch hour panjang sikit sure ada yang ambik pelung gi open house... tak pe tak pe.... pegi jangan tak pegi...


Mummy nak cerita pasal apa ek... oh alkisahnya pagi tadi sebelum g opis Mummy singgah ke Tabung Haji dulu. Simpan duit raya anak2. Sebelum2 ni simpan kat saving account kat bank je, tapi biasalah saving account berapa sangatlah return setahun. Kebetulan semalam Daddy dah ambik dan isi2 semua borang so Mummy tinggal hantarkan je la pagi ni. Dalam pada akak kaunter tu kira duit dan ketak-ketik keyboard komputer terajinlah mulut ni tanya kat dia, kalau daftar haji tahun ni bila dapat pegi? Dia kata kalau ikut giliran boleh pegi tahun 2034. Hah 2034? 24 tahun dari hari ni... ish...ish... hidup lagi ke Mummy masa tu ek. Tapi kalau lagi lambat daftar lagilah lambat dapat pegi kan.... unless kalau nak pegi ikut pakej tu rasanya anytime boleh kut. Uols mesti dah daftar awal2 atau memang dah pegi haji pun kan... alhamdulillah kalau macam tu.

4 comments:

  1. haaa... 2034?..., walaupun ajal maut ditangan Tuhan tapi rasanya memang aku dah tak de. sebenarnya aku tak daftar lagi, dengar 2034 cam terbantut lak nak gi daftar...

    ReplyDelete
  2. Puan Fauziah suami isteri ni tak payah daftar2, pakej je.
    Tak tahun ni tahun depan, bukan apa 2013 matahari akan meluap-luap, sempat ke nanti kita semua nak pergi haji. Kemusnahan 10 kali ganda daripada taufan katrina.
    Tu kata pakar-pakar Sainslah, moga2 tak terjadi.

    ReplyDelete
  3. Msom - Aminnnnn.....gi pakej???.... emmmm nak kena ada lebih dari 45K utk 2 orang tu cikgu... tunggulah ASB bagi 500% dividen ngan bonus.....

    ReplyDelete