Saturday, October 23, 2010

Kenduri doa selamat!

Sabtu 23/10/2010 - Walau hari minggu tapi kul 6am dah terjaga sebab Daddy nak gi surau. Ingatkan Mummy nak golek2 dulu kat katil tapi mata dah tak mengantuklah pulak. Hari ni kakak Mummy Datin S nak buat kenduri doa selamat sebab dia suami isteri nak pergi haji. Mummy bersilat gak sekejap awal pagi tu kat dapor sebab nak masak lemak cili api daging salai pak pandir, nak bawak ke rumah Datin S.

Pukul 11.30am baru bertolak ke rumah Datin S. Nasib baik jalan tak sesak sangat hari ni.

Mummy sampai kul 12:30pm...khemah dah siap tapi kerusi tak habis susun lagi. Yang dah ada MMiraki dan KMah dan anak menantu Datin S je...

Kita layan menu dulu ek sebelum tengok gambar2 Mummy and the gang lentok2 bergambar...


 
Ulam2 dan sambal belacan, ikan masin, telor masin, ayam goreng rempah, ikan goreng dan sambal udang... eh ada serunding kelapa gak la...


 
Sayur campur, sambal goreng tempe dan daging kurma... eh mana pulak daging pak pandir masak lemak cili api ni hah? Alamak lupa la nak amik gambar...


 
Kambing masak briani... kambing ni aqiqah cucu saudara Mummy @ cucu Datin S


Kuih dangai @ rangin all the way from Muo...dan muffin2 tu dari Bangi je...


 
Lepat labu dari YB Klang, koci labu dari YB Sg Mati, karipap pulut hitam dan karipap dari YB Ampang


 
Kuih lapis, kuih deram @ teling kel**g dari Kota Tinggi, bahulu kemboja dan kek oren


 
Tembikai dan jelly kelapa... jelly kelapa ni tersangatlah sedapnye...


 
Kiri - Cik Bedah Lova tengah rewang potong kuih
Kanan - Tiap kali jamuan si Eira mesti amik tender siat ayam untuk soto...

Maa orang baca doa selamat segan lak nak snap2 amik gambar, time dia orang dah selesai dan nak gi makan baru snap. Alhamdulillah ramai gak orang dari surau yang datang...

Bukan MRR2 jer yang jam... kat buffet line pun jam gak!


Sebahagian dari tetamu

Datuk T dan Datin S ... semoga keduanya mendapat haji yang mabrur...

Close-up Datin S @ Kak Noor... kakak Mummy yang no 2...

Untuk gambar2 seterusnya korang layan jer gambar yer malas nak buat ulasan la... heheh

Me & partner...



Siapalah yg enterframe kat belakang tu???


Kak Long fenin sekejap tengok2 adik2nye yang asyik mengedik dan snap2...


Sebab tak larat tengok org yang gila bergambar, Kak Long pun chow turunke bawah....hahahah


Tolong cover baik punyeeeeeeeeeeee


Siapa antara korang berdua yang dipanggil biji getah yer?


Pemenang untuk anugerah 'Muka Paling Bersepah' dalam n3 Mummy kali ni.... hadiahnya berubi sebiji nangka gurun yang tunggu nak masak kat kampung... pi la amik sendiri.... hehehe


Ambik berkat orang pregnant.... hahaha


Makcik2 dan anak2 saudara yang sama2 gila posing...


Dania jauh sikit dari bunga2 kristal dan almari kaca mahal ni... kalau pecah Mummy tak larat nak ganti!!!


Mama Janet dan 3 orang anak


Dafiy nak adik yer? Emmmm nanti Mummy fikirkan yer....hehehhe

Satu2nye adik beradik emak Mummy yang masih ada. Mak We @ Siwo.


Mak We kata umur dia almost 90++ tahun. Masa perang Jepun umur dia dah 17 tahun. Jenuhlah tadi kita orang ken lecture ngan Along (anak Mak We @ cousin Mummy)... kebetulan raya tahun ni tak seorang pun yang datang ziarah Mak We. Along kata Mak We asyik tanyakan kita orang jer... maaf ye Mak We... Walaupun dah tua Mak We tak ada apa2 penyakit... cuma pandangan matanya dah kabur dan tak jelas dan kekadang memang tak nampak langsung.


Sedondon je Iwan & Ayu..

YB Cheras sampai lambat, masa tu camera pun bateri dah weak so tak banyaklah gambar2 dia... jangan marah ye YB...


Hafeez & Kak Long




Kak Long & Kak Mah


Ngantuk la MMiraki... jom kita balik!


Jauhnye duduk, cam boleh letak anak2 gajah kat tengah tu... hehhe...
Miss : Yang tengah gossip2 kat dalam tu semua makcik2 I tau... u kenalah terima hakikat i ni ada ramai makcik2 yang vogue dan laser
Mr : Tak pe tak per... i tak kisah pun ... u punye pasal i sanggup pekakkan telinga je


Ketibaan YB Kulai Jaya dan pasangan agak lewat sebab dia orang pegi perhimpunan kat PWTC dulu... heheh...


Kak ipar nan satu....


Mummy dan cucu sulong, Airil Peterpan


Tuan rumah pun dah zzzzzzzzzzzzzz.... apalagi jomlah kita balik...

Ooooooooooooo patutlah tuan rumah menguap2 dan ada yang dah terlelap rupanya dah gelap ye... eh kan baru sekejap je Mummy sampai camana nak gelap ek? Oklah nak balik....

Kehadiran untuk majlis hari ni 8/9 atau 88%. Memang cukup korum la kalau nak buat mesyuarat dan apa2 keputusan... heheh.... . YB Bukit Mutiara dah datang masa jamun raya so kali ni dia tak datang.  Eh.. lupalah mana gambar 'big bro' Mummy yer... banyak2 gambar tak ada terselit pun gambar dia, kesian dia datang dari jauh2... penat drive tu sebab hari ni sekolah ganti...sat yer... manalah gambar dia yang Mummy amik tadi ye...

searching....


searching....


searching....


searching....


searching....


searching.... ah finally jumpa gak gambar abang ku yang sorang ni Yin Wong Kulai... memang macho betullah gambar dia ni!


Sorry bro... camera tak muat  lah nak amik gambar penuh ...hehehhe

4 comments:

  1. gambar yang last tu paling kreatif, boleh jual....

    ReplyDelete
  2. Ni nak kena saman ni... ni kira sabotaj. Aku tau le perut aku seksi... takut ramai nak berkenalan.

    ReplyDelete
  3. laaaaa...ingatkan tadi gambar labu kuning ke buah oren yang di close up.....kretip...kretip...

    ReplyDelete
  4. Alamak.... muka teman banyak sangat la kat n3 mummy gee kali ni (padahal permintaan ni ).Eh Yb Cheras bawak kueh apa ha. Tak tunjuk pun...

    ReplyDelete