Monday, August 27, 2012

Raya 2012 - Episod 8 (Raya lagi)

Pagi raya keempat, Mummy dah take over kerja jadi pak supir untuk cari breakfast dan ke pasar.

Nasi goreng power dan nasi lemak singgit yang sedpa
  
Kuih muih kat kampung Mummy masih boleh dapat 4 keping RM1


Lepas breakfast acara rebut2 ampai untuk jemur kain baju yang dah menimbun...heheh

Korang agak apa2 budak2 ni tengah buat?


Lepas breakfast Kak Mah balik ke Klang dan Kak Long balik ke Kota Tinggi. Lepas tu Datin S pun balik ke Gombak. So tinggal kami yang adik2 jer dikampung huhuhuh


Masterchef sedia untuk bersilat di dapor....hehe




Menu lunch hari ni udang galah masak lemak cili api, sayur kocai goreng pedas dan ayam masak kurma recycle

Lepas makan masing2 lepak2 kejap dan kul 3 lebih siap2 nak gi sambung raya lagi.

Raya ke-4 Mummy pilih warna purple pulak...lite2 purple jer bukan dark purple pun



2 bujang kecik kat atas tu dah tak mau ikut Mummy beraya. Sibuk nak main ngan cousin2 jer


Cam biasa posing2 dulu sebelum g beraya


Penuh muka tangga

Cepatlahhhhhhhhhhh asyik posing je bila nak berjalannya


Mama Janet


Dia ni kan masa orang nak ambik gambar tak nak, bila dlam blog ni tak de muka dia bising pulak


Anak dara Mama Miraki


Bila nak gerak ni....


We're cousin... si Along ni paling suka dengan Ika, Lisa dan Shasha. 3 cousin pompuan ni rajin layan dia. Tidur pun nak dengan kakak2 ni


Rumah pertama kami tuju rumah jiran sekampung... Cikgu Razak


Gang bas sekolah zaman muda remaja dulu

Abadikan kenangan kat rumah besar Cikgu Razak


Double 'Fauziah' ....


Cantikkan bunga orkid ni..


Yang ni pun cantik purple ngna kuning... 


Gerap tengok rumah orang banyak pokok2 bunga...kat rumah Mummy , daddy tanam pokok yang berdaun hijau jer, bunganye nan ado...hehe

Jumpa pulak dengan Aida, gang masa mengaji zaman kecik2 dulu...

Zaiton kakak si Aida sepupu kepada cikgu Razak

Sudah2 la Mama Janet oooiii

Dah dah jom balik kita gi rumah seterusnya.....

Dari rumah Cikgu Razak, rombongan Cik Kiah terus ke rumah pusaka peninggalan pakcik Mummy. Rumah pusaka ni dijaga oleh sepupu Mummy, so tak de la terbiar rosak je rumah tu. Ini lah rumah pakcik yang paling dekat dengan rumah Mummy, dulu2 kalau datang naik basikal je.

Teringat arwah Paman & Bibik... Al-Fatehah untuk kedua2nya

Balik dari beraya rumah, Mama Miraki terus kemas2 kain baju sebba dia nak balik ke KL petang tu gak. Hari Sabtu ada majlis kenduri kahwin adik ipar dia. So kenalah balik awal sikit dan tolong apa2 yang patut (tapi rasaya Mama Miraki tu tolong gossip jer kut ataupun tolong bagi arahan....heheh)



Malam raya ke-5 tinggal family Mummy, famil Som, Yin dan Mama Janet. Sedih gak bila dah kumpul ramai2 ni lepas sorang sorang pulak balik... Mama Janet sampai menanggis2 sebab sedih...hehehe....kelakarlah Mama Janet ni. Brutal2 pun pandai gak bersedih...hihihi


Sebelum balik sempat ambik gambar mentel ala2 Ombak Rindu...

Tetiba teringat la pulak kat my-ex si AA tu. Ni gambar AA dan family dipagi raya. Dari dulu I dah pesan kat u , jangan pakai rantai leher. Kan dah jadi isu. Tak kisah la rantai suasa ke, rantai plastik ke asalkan rantai. Kalau u tak pakai rantai tu, darjah kehenseman u tak kurang sikit pun... dah buang je la rantai tu. Ahad ni bila u datang open house rumah I u jangan pakai rantai tu lagi tau!

6 comments:


  1. Mama Janet tu menangisi kepulanganku kan...hihihi...tu aku x suka jadi orang terakhir balik..balik serentak x pe lagu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku ngan Som dah biasa jadi orang terakhir balik

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  2. suka sgt dgn latar belakang pemandangan yg aku sorang tu..leh watkan cover majalah tak gee

    ReplyDelete
  3. Saya dah dua sekolah bersama cikgu Razak, pertama semasa mula2 mengajar di SMK PALOH, KLUANG. lEPAS TU jumpa lagi di SMK PENGHULU SAAT, sampailah saya berpindah. Cikgu Razak sekarang PEENOLONG KANAN 1 SMK PENGHULU SAAT. tAPI saya dah lama tak pergi rumah dia.

    ReplyDelete
  4. SMK Penghulu Saat tu dulu nama dia SMR PT Sulong kan...sekolah kita tu...

    ReplyDelete